Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE LIGA PRVAKA

Doseg za divljenje Mandžukića o kojem mnogi mogu samo sanjati

13.02.2018.
u 12:28

Hrvatska ima vrlo dobre šanse da i šestu godinu zaredom ima igrača koji je osvojio Ligu prvaka

Utakmicama Juventus – Tottenham i Basel – Manchester City večeras počinje osmina finala nogometne Lige prvaka. A u toj eliti ostalo je još šestero hrvatskih igrača – Luka Modrić i Mateo Kovačić, koji s Realom brane naslov prvaka Europe, Mario Mandžukić, koji je aktualni doprvak s Juveom, pa Ivan Rakitić (Barcelona), Dejan Lovren (Liverpool) te Domagoj Vida (Beşiktaş).

Juve za Kanea 250 mil. €!

Hrvatska tako ima vrlo dobre šanse da i šestu godinu zaredom ima igrača koji je osvojio Ligu prvaka.

Doduše, za izbornika Zlatka Dalića možda bi bilo bolje da naših nema u finalu koje se igra 26. svibnja u Kijevu, samo 19 dana prije prve utakmice SP-a u Rusiji.

Mario Mandžukić prvi će od Hrvata u akciju u Ligi prvaka, njegov Juve danas u Torinu dočekuje Tottenham, koji predvodi sjajni centarfor Harry Kane, ali i odlični veznjaci Eriksen, Alli, Son te defenzivci Dier, Verthongen...

1/11

Mario Mandžukić, kojemu je ovo već šesta sezona zaredom u kojoj sa svojim klubovima ulazi u osminu finala Lige prvaka, najavljen je u prvih 11 Juventusa.

Zanimljivo, bit će to prva natjecateljska utakmica između Juventusa i Tottenhama u povijesti, jedini put dosad igrali su u prijateljskom susretu 1960. godine, koji je završio 2:0 za crno-bijele. Talijanski mediji tada su Spurse opisali kao momčad koja igra jedan od najljepših nogometa u Europi, a slična je situacija i danas.

– Pobjeđivali smo velikane Real i Borussiju Dortmund ove sezone, ali s Juventusom ćemo tek pokazati jesmo li momčad za velike dosege u Ligi prvaka. Prođemo li prošlogodišnjeg finalista, ponajbolju momčad Europe Juventus, to će biti pokazatelj da možemo svladati bilo koga – poručio je trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Slučajno ili ne, ali uoči gostovanja Spursa u Torinu u talijanskim medijima osvanula je informacija da će čelnici Stare dame na ljeto ponuditi Tottenhamu 250 milijuna eura za Harryja Kanea, što bi bio rekordni transfer u svijetu nogometa. No, za engleskog centarfora već je dugačak red interesenata, a želi ga i Real. No, kraljevski klub Kaneu bit će tek rezervno rješenje ako za 300 milijuna eura iz PSG-a ne uspiju dovesti Neymara.

U drugoj današnjoj utakmici Basel će na svom stadionu dočekati Manchester City, koji mnogi vide i kao glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka. No, iskusni Pep Guardiola ne želi staviti takav pritisak na leđa svojih nogometaša.

Guardiola: Nismo favoriti

– U posljednjih šest godina City je samo jednom prošao dalje od osmine finala. Ne znam onda po kojem nas to kriteriju smatraju glavnim favoritom za europski naslov. Tek trebamo postati velikani u europskim natjecanjima – poručio je Guardiola te dodao:

– Basel je iskusna europska momčad, ne smijemo ih podcijeniti, pogotovo zato što su moji igrači jako umorni od utakmica u Premiershipu, a zbog brojnih ozljeda ne mogu ih rotirati i štedjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije