Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi vlak

Došao je i taj dan: Izborili ste šansu koja se ne smije prokockati!

Trening Dinama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
08.11.2018.
u 11:58

Ovo je Dinamo kakav je obećao trener Nenad Bjelica kad je dolazio. Dinamo koji će imati karakter, čijim se igračima neće zviždati zbog “šetanja” po terenu.

Došao je i taj dan, dan koji su čekale brojne generacije igrača Dinama, brojni navijači plavog kluba i gotovo pet desetljeća nisu ga dočekali. Došao je dan kad plavi mogu izboriti prolazak skupine Europske lige, osigurati igranje u europskom proljeću što je dosad bila nemoguća misija za ovaj klub.

Proglašavali su ga ukletim, zazivali istjerivanje duhova s tog ukletog mjesta, ali danas plavi mogu konačno ispisati povijest, izbrisati sve te godine frustracije plavih navijača. Da, bio je Dinamo nekoliko puta blizu prolaska, ali svaki put, kad bi i došao blizu, nije znao napraviti taj završni odlučujući korak. Sad je situacija drukčija, ne samo zato što je Dinamo u prva tri susreta upisao tri pobjede, od toga dvije na gostovanjima, u Belgiji i Slovačkoj, što je kod kuće “namlatio” Fenerbahçe, nego zato što je ovo jedan drukčiji Dinamo.

Bjelici premije tek za proljeće

Ovo je Dinamo kakav je obećao trener Nenad Bjelica kad je dolazio. Dinamo koji će imati karakter, čijim se igračima neće zviždati zbog “šetanja” po terenu. Da, može se izgubiti utakmica, izgubio ju je Dinamo na zadnjoj stepenici prema Ligi prvaka od Young Boysa. I nitko plavima nije rekao nijednu ružnu riječ. To je zalog zbog kojeg treba vjerovati da u ovoj današnjoj odlučujućoj utakmici protiv slovačkog Spartaka taj današnji Dinamo neće podsjetiti na onaj stari koji je na kraju iz Europe odlazio pognute glave.

U ovaj Dinamo treba vjerovati i danas i u nastavku europskog natjecanja. Trener Nenad Bjelica dosad je dobro snimio svoje igrače i svoju momčad. I sam kaže da mu pojačanja na zimu neće biti potrebna ako ne ode netko od stožernih igrača. I sam je u svoj ugovor ugradio klauzulu o premiji – dobit će je ako prođe skupinu.

Dakle, od prvog je dana vjerovao, a sad, nakon što je od svibnja trener, nakon što uvjerljivo marširao domaćin i europskim travnjacima, nudi novi optimizam. Računa na to da će plavi igrati na proljeće još puno utakmica, da ne misle stati samo na prezimljavanju. Bilo je klubova koji nisu bili tako veliki, a otišli su daleko, Bjelica je spomenuo Salzburg koji je igrao u polufinalu Europske lige, a takav ili sličan Salzburg rušili su i Dinamo i Rijeka. Taj je Salzburg igrao u polufinalu Europske lige, dolazak Dinama tako daleko bio bi čudesan. Ali vjerujemo Bjelici.

Kao što vjerujemo i njegovim igračima koji danas imaju pred sobom tu veliku zadaću, uzeti taj bod ili sva tri protiv Spartaka u Maksimiru i onda mirno dalje jurišati na prvo mjesto u skupini što donosi dodatne bonuse.

Novi dokaz karaktera

Naime, tada bi u prosincu u ždrijebu plavi bili nositelji, možda bi dobili nekog lakše prolaznog, zaradili bi i dodatne eure.

No plavima koji će danas igrati ni novac ni proljeće ne smiju biti na pameti, samo moraju imati dovoljno mudrosti da ovu utakmicu doista shvate kao još jednu, da im tribine budu podrška, a ne pritisak. Sami su se doveli u ovu poziciju, ljudi im vjeruju i oko Dinama se sad osjeća nešto posebno. I dečki, koji su se izborili da igraju ovakvu veliku utakmicu, kroz vrata koja su si otvorili sad trebaju proći, ovakvu šansu ne smiju prokockati.

– Ova momčad ima karakter, ovo je momčad koja “ima muda” – više je puta kazao kapetan plavih Arijan Ademi.

Da, vrijeme je za slavlje. Istina je da nakon ovog plavi imaju još dvije utakmice u kojima mogu osigurati prolazak ako danas ne uspiju, ali poljuljat će tako povjerenje svojih navijača, ući će u probleme. Zato sad taj “Ademijev” karakter trebaju pokazati i položiti današnji veliki ispit. Mi im vjerujemo, navijači vjeruju. Vrijeme je! 

Komentara 6

Avatar Toni Broo
Toni Broo
12:29 08.11.2018.

Dinamo pobjeđuje!

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
12:36 08.11.2018.

Komsije, ajmo! Vreme je. Suvise dugo ste cekali evropsko prolece. Pokazite ovim slovackim mesarima cija majka crnu vunu prede.!

GI
gismund
13:51 08.11.2018.

Aaaaajmoooooooooooooooooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije