Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka MOO-a

Dopinška afera: Boltu oduzeto zlato iz štafete u Pekingu

2016 Christmas Sport Package File photo dated 20-08-2016 of Jamaica's Usain Bolt celebrates after anchoring his Men's 4 x 100m relay. Martin Rickett  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.01.2017.
u 15:42

Sprinter Nesta Carter bio je pozitivan na doping testu.

Međunarodni olimpijski odbor oduzeo je jamajčanskoj štafeti na 4x100 metara zlatnu medalju iz Pekinga 2008. jer je i B nalaz potvrdio kako je sprinter Nesta Carter bio pozitivan na doping.

On je uz Usaina Bolta, Asafu Powella i Michaela Fratera osvojio zlato, a već u A nalazu pronađeni su mu tragovi zabranjene supstance metilheksamina.

Osim na OI u Pekingu 2008., Carter, koji je specijalist za prvu izmjenu, bio je članom zlatne jamajčanske reprezentacije i na posljednjim Igrama u Londonu 2012., te na posljednja tri svjetska prvenstva.

Najbrži čovjek svijeta, Usain Bolt, tako više ne može tvrditi da je deveterostruki olimpijski pobjednik te da je osvojio u tri navrata osvojio po tri zlata na Olimpijskim igrama (100m, 200m i 4x100m na OI 2008., 2012. i 2016.).

>>Najbrži na svijetu: Iduće godine je kraj, ne želim se sramotiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije