Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za Euro

Donosimo prve reakcije svjetskih medija na posrtaj Hrvatske u Bakuu

Azerbajdžan - Hrvatska
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
09.09.2019.
u 20:20

Jurčević je protiv Hrvatske uzeo prvi bod u kvalifikacijama

Hrvatska je imala Azerbadjžan na dlanu, ali je propustila uzeti trobod u Bakuu. Poveli su Vatreni 1:0 već u 11. minuti iz najstrože kazne, međutim izvanredni vratar Emil Balajev uspio je obraniti nekoliko 'mrtvaca' do kraja prvog dijela i sačuvati svoju momčad u igri.

I doista, Azeri su junački ušli u nastavak, te su naposljetku izborili zasluženi bod. Halilzade je u 72. ispremiješao hrvatsku obranu, te zabio za konačnih 1:1.

Tako je Nikola Jurčević došao do prvog boda u kvalifikacijama, a posrtanje svjetskih doprvaka su zabilježili i strani mediji. Evo što su napisali odmah po svršetku utakmice.

- Azerbajdžan izborio remi u utakmici sa svjetskim doprvacima (Media, Azerbajdžan)

- Azerbajdžan odigrao remi protiv svjetskih doprvaka i zaradio svoj prvi bod (Sport, Azerbajdžan)

- Šejdajev spasio Azerbajdžan u utakmici protiv Hrvatske (Sportbox, Rusija). Rusi ističu u naslovu njegovu asistenciju jer je riječ o igraču moskovskog Dinama.

- Azerbajdžan šokirao Hrvatsku odigravši remi! (ESPN)

- Azerbajdžan odigrao sjajnu utakmicu protiv Hrvatske i uzeo prve bodove (Sport234.ru)

- Halilzadeova golčina donijela Azerima remi (Eurosport)

- Hrvatska ostavila skupocjene bodove u Azerbajdžanu (Telerreport)

- Hrvatska senzacionalno izgubila bodove u utakmici protiv Azerbajdžana (Soccernews.ru)

- Hrvatska nije uspjela pobijediti Azerbajdžan u kvalifikacijama za Euro (Vesti.ru)

- Hrvatska prosula bodove u utrci za Euro u Azerbajdžanu (Gazeta.ru)

- Hrvatska posrnula protiv Azerbajdžana (Soccer.ru)

- Azerbajdžan oteo Hrvatskoj bodove, Modrić zabio za rođendan (Football fun.ru)

 

 

 

 

 

 

 

Komentara 52

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:08 09.09.2019.

Vrlo slicna situacija onoj od prije cetiri godine kad je Hrvatska u kvalifikacijama za EURO 2016 u Francuskoj odigrala 0:0 sa Azarbaidzanom koji je i tada vodio jedan hrvatski trener, Robert Prosinecki! Ono cega sam se plasio protiv Slovacke (mnogo neiskoristenih prilika pa onda kazna), dogodilo se ovaj put. Utakmica je trebala biti rijesena vec u prvom poluvremenu ali nije i Hrvatska je sad opet u situaciji kao i u skoro svim ostalim kvalifikacijskim ciklusima... na vratima baraza! Azerbaidzan uopce nije losa ekipa, ni u Zagrebu nisu izgledali lose i ja sam vec tad pomislio da oni svakome u grupi mogu pomrsiti racune. Ne znam kako su im Slovaci zabili pet golova, a i Madjari su im zabili tri! Najvjerojatnije su vjerovali da mogu ici na pobjedu u tim utakmicama pa su igrali mnogo otvorenije i bili kaznjeni? Ako nastave igrati kao sto su igrali protiv Hrvatske u obje utakmice, oni mogu uzeti pokoji bod i drugim reprezentacijama u grupi. A bilo bi i vrijeme da hrvatski treneri Azerbaidzana naprave nesto i za Hrvatsku...

Avatar gunner12345
gunner12345
20:37 09.09.2019.

previše smo se bahatili nakon prošle utakmice

DE
derin
20:29 09.09.2019.

Prvih pola ure dobri, onda se ispuhali, u drugom poluvremenu pali skroz, reakcije s klupe nigdje. Bartolec jeftino izgubio loptu, zadnje minute Petković na boku. Dojam da smo imali preveliku gužvu u vrhu napada, da bolje bilo da smo igrali 4-3-3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije