Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Rim

Donna Vekić razbila 23. tenisačicu svijeta

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
14.05.2018.
u 15:38

U 2. kolu Vekić će igrati protiv pobjednice dvoboja između Amerikanke Madison Keys i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove.

Osječanka Donna Vekić trebala je samo 75 minuta za uvjerljivu 6-1, 6-2 pobjedu nad 23. tenisačicom svijeta Španjolkom Carlom Suarez Navarro u 1. kolu WTA turnira u Rimu, gdje je nekoliko sati prije Petra Martić sa 6-1, 6-2 svladala Ukrajinku Lesiju Curenko.

Donna Vekić je za plasman u glavni ždrijeb prošla dva kola kvalifikacija, a sudeći prema onome što je pokazala protiv nekadašnje 6. tenisačice svijeta, to je bila odlična priprema 21-godišnje Osječanke.

Vekić je čak šest puta uspjela slomiti servise 29-godišnje Španjolke, a svoj je početni udarac izgubila samo jednom, kad je pri vodstvu 6-1, 5-1 servirala za pobjedu.

U 2. kolu Vekić će igrati protiv pobjednice dvoboja između Amerikanke Madison Keys i Ruskinje Anastasije Pavljučenkove. Petru Martić nakon pobjede nad Curenko čeka još jedna Ukrajinka, četvrta tenisačica svijeta Jelina Svitolina, protiv koje je do sada igrala tri puta i jednom slavila. Posljednji put su se sastale na prošlogodišnjem Roland Garrosu u osmini finala, kad je naša tenisačica propustila vodstvo 5-2 u trećem setu.   

WTA Rim - 1. kolo

DONNA VEKIĆ (HRV) - Carla Suarez Navarro (Špa) 6-1, 

Kaia Kanepi (Est) - Camilla Rosatello (Ita) 6-1, 6-2

Johanna Konta (VB) - Magdalena Rybarikova (Slk/17) 6-4, 6-3

PETRA MARTIĆ (HRV) - Lesia Curenko (Ukr) 6-1, 6-2

Aleksandra Krunić (Srb) - Roberta Vinci (Ita) 2-6, 6-0, 6-3

Ključne riječi

Komentara 1

DS
ds
15:51 14.05.2018.

Konacno da je ova teniska sponzorusa nekoga pobjedila.Razbila?Koliko je puta ona bila razbijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije