Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOK ISTUP

'Donijeli ste smrtnu presudu našim trenerima. Izbornik ima 30 tisuća eura mjesečno, kad će ostavke?'

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
Igor Soban/PIXSELL
29.02.2024.
u 14:06

Slavni rukometaš i današnji trener Nenad Kljaić nije niti malo optimističan po pitanju novog izbornika. Evo što je objavio na svom Facebook profilu...

Dagur Sigurdsson, 50-godišnji Islanđanin, novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Hrvatski rukometni savez (HRS) danas je organizirao i službeno predstavljanje prvog stranaca na klupi Hrvatske. 

– Nismo imali puno vremena nakon što je završilo Europsko prvenstvo i nakon što smo se zahvalili Perkovcu. Slijede nam kvalifikacije za Olimpijske igre i svjesni smo težine zadatka. Nismo uspjeli polučiti dobar rezultat i nešto je trebalo promijeniti. Razgovarali smo s različitim izbornicima i došli u situaciju da prvi put dovedemo stranca za izbornika. Pregovori su trajali, bilo je zapreka jer je Sigurdsson imao ugovor s Japanom – rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac, a onda je riječ dobio novi izbornik:

– Ovo je veliki izazov za mene kao prvog stranog hrvatskog izbornika i veselim se tome. Momčad je dobra, ali  i druge reprezentacije su jako dobre. Ispred nas su dva izazovna tjedna s puno rada. Gledao sam Hrvatsku na EP-u, to je zanimljiva momčad i dobra mješavina iskustva i talenta. Glavni izazov jest pronaći balans i mentalno ojačati ekipu. Jako sam entuzijastičan i vjerujem da u nas. Nemamo puno vremena i velik je izazov, ali to je ono što sam tražio.

GALERIJA Dagur Sigurdsson je novi izbornik Hrvatske

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
1/6

Dolaskom ovako jakog imena hrvatska javnost očekuje da će rukometaši ponovno početi osvajati medalje. Prvo veliko natjecanje ispred nas su Olimpijske igre u Parizu, a Islanđanin je na pressici istaknuo kako mu je trebalo nekoliko godina da posloži Njemačku i vrati ih među svjetsku elitu.

Slavni rukometaš i današnji trener Nenad Kljaić nije niti malo optimističan po pitanju novog izbornika. Evo što je objavio na svom Facebook profilu...

- Čestitam, gospodo iz HRS-a, pod vodstvom Zokija. Upravo ste donijeli smrtnu presudu svim hrvatskim trenerima. Doveli ste stranca (koji je dobar trener) i tako obezvrijedili sve naše trenere. Samo da vas pitam, što će se dogoditi ako na OI-ju u Parizu ne uzmemo medalju? Hoćete li vi konačno u kompletu dati ostavke? Jer ako ga plaćate 30.000 eura na mjesec i dajete mu ugovor na četiri godine, onda to znači da je pet do šest puta bolji trener od bilo kojeg našeg trenera. Jer ste sve dosadašnje trenere plaćali pet do šest puta manje od ovoga i kasnili ste im s plaćama po sedam, osam mjeseci i kad ste im dali otkaze, niste im isplatili ništa. Ovoga ćete morati isplatiti do kraja i ako ga potjerate. Najavljujete ga kao velikog Mesiju, isto tada su Srbi najavljivali Geronu pa su vidjeli kako su prošli.

VEZANI ČLANCI:

I nemojte prodavati maglu nakon OI-ja, ako ne uđemo u polufinale kako mu treba vremena itd... Za OI imaš pripreme minimalno 40 dana, što je dovoljno svakom pravom treneru da posloži i uigra momčad. Kad ćete vi jednom položiti račune? Organizirali ste dva SP-a i dva EP-a, a mi nemamo rukometni dom jer vama to nije bitno. Bitno vam je da ste pustili korijenje, gledate samo osobnu korist. I da vas pitam, tko stvara sve te silne igrače, sve ove godine iz baze od četiri milijuna stanovnika u uvjetima koji su daleko lošiji od bilo koje zemlje u EU. Ja bih najradije da Gobac bude izbornik i da na klupi s njim sjede Poljak, Gilja i Micko. On ionako misli da mu je svejedno tko je trener jer ionako zna više o rukometu od bilo koga i da može sve srediti sa sucima. A po današnjoj presici već vidim kupovanje vremena, kako mu je trebalo tri godine da posloži Nijemce, a šest do sedam godina za Japance. Vrijeme će sve pokazati - poručio je Nenad Kljaić.

Komentara 5

Avatar antikomunist1
antikomunist1
20:08 29.02.2024.

Kljaić ima svoje mišljenje. Njegovo pravo - hoće li se isto pokazati ispravnim ili ne pokazati će vrijeme!

HR
hrvatii035
15:50 29.02.2024.

Zaželimo mu dobrodošlicu pa neka nas vrati na stare staze slave.

22
224
18:24 29.02.2024.

U potpunosti se slažem s Neninom konstatacijom, zaista tko je doveo sve te momke do reprezentativne razine? Također nemoguće je da "ovaj" vrijedi pet puta više od Goluže, Kljajića, Line, Metličića i ostalih. Mislim da je vrijeme da se Gopca potjera!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije