Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna noć

Dončić i Jokić haraju NBA ligom, Slovenac izveo potez za pamćenje

NBA: Dallas Mavericks at Indiana Pacers
Foto: Trevor Ruszkowski/REUTERS
1/3
28.03.2023.
u 11:06

Nikola Jokić ostvario je svoj 29. triple-double učinak sezone

Dončić i Jokić lagano ispisuju povijest NBA lige. Naime, Dallas je ostvario ogromnu pobjedu kod Indiane 127:104, te tako prekinuo niz od četiri poraza. Momčad Dallasa vraća se u trku za doigravanje, a pravu formu hvata Slovenac Luka Dončić koji je bio igrač utakmice.

Postigao je 25 poena, sedam skokova i šest asistencija, a sve to uspio je za samo 28 minuta na parketu. Mali je to manevarski prostor za ovog košarkaškog virtuoza koji je postao najbolji u NBA ligi.

Dončiću je ovo četvrta sezona za redom da ima barem 49 takvih utakmica, a druga u kojoj je najbolji u ligi.

Cijelu dvoranu sada je digao na noge nakon sjajne asistencije iz teške situacija. Naime, bio je u samom kutu terena, okrenut leđima i zatvoren s dva protivnička igrača, ali uspio se okrenuti te na drugom kraju vidjeti Jadena Hardyja. Dodao mu je loptu u skoku na trici, koju je ovaj pogodio.

 

 

Sjajnu utakmicu imao je i Denver koji je na svom terenu savladao Philadelphiju sa 116:111. Povijesnu utakmicu tu je odigrao Nikola Jokić koji je bio najbolji u redovima Denvera.

Ostvario je novi triple-double s 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Srpskom centru to je bio 29. triple-double učinak sezone.

Štoviše, Nikoli je ovo bio 10. put ove sezone da bilježi preko 25 poena, preko 15 skokova i preko 10 asistencija na jednoj utakmici, a prije njega su samo dva igrača imala barem 10 takvih utakmica (Wilt Chamberlain i Oscar Robertson prije 50 godina).

Kada su pak hrvatski igrači u pitanju, recimo da su Los Angeles Clippersi Ivice Zupca sa 124:112 kod kuće pobijedili Chicago Bullse i približili se osiguravanju mjesta među šest najboljih momčadi u Zapadnoj konferenciji.

Zubac je odigrao 24:27 minuta i uz šut iz igre 5/6 zabio 11 koševa te dodao tome sedam skokova i jednu asistenciju.

Ključne riječi

Komentara 1

DZ
Dalmatinski Zagor
22:27 28.03.2023.

Embid kukavica nije smio izaći Jokiću na crtu, a hoće MVP nagradu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije