Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA NOGOMETNA LOPTA

Domaćin Graničar i pleternička Slavija najbolji na sjajnom turniru limača u Županji

Foto: NK Graničar Županja
1/11
26.08.2023.
u 17:33

– Naši razlozi za zadovoljstvo su neupitni, jer vidjeli smo osmjehe na dječjim licima, a to je u ovom priči i najvažnije. Nogomet nije samo ocrtani teren, golovi, lopta, taktika. I ovaj put je nogomet pokazao da je puno više od same igre – poručio je Hrvoje Bušić, voditelj Škole nogometa NK Graničar Županja

Spušten je zastor na 2. međunarodni turnir limača Prva nogometna lopta u Hrvatskoj – NK Graničar Županja 2023. koji je okupio 600-tinjak nadarenih španera iz 42 kluba, a međunarodni predznak imao je zbog sudjelovanja klubova iz Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Prvo mjesto u kategoriji U-11 osvojio je domaćin Graničar, druga je bila Cibalia, treća Cibalia II, četvrti Radnički Županja, itd. Najbolji igrač bio je Luka Kokanović, najbolji vratar bio je David Rošić, obojica su članovi pobjedničke momčadi, dok je najbolji strijelac bio Roko Nović (Cibalia).

GALERIJA Drugi međunarodni turnir limača Prva nogometna lopta u Hrvatskoj

1/11

U kategoriji U-9 najbolja je bila ŠN Slavija Pleternica, drugo mjesto osvojio je osječki Hypo-Limač, do “bronce” je stigla Marsonia, do “drvene medalje” županjski Radnički… U ovoj starosnoj kategoriji najboljim igračem proglašen je Rafael Šugić (ŠN Slavija), najbolji strijelac bio je Pavle Mišić (AOF Modriča, BiH), a najbolji vratar Dino Plasajac (Hypo-Limač).

– Naši razlozi za zadovoljstvo su neupitni, jer vidjeli smo osmjehe na dječjim licima, a to je u ovom priči i najvažnije. Nogomet nije samo ocrtani teren, golovi, lopta, taktika. I ovaj put je nogomet pokazao da je puno više od same igre, jer svi sudionici mogu ponijeti iz Našeg Grada, Grada Rock Benda Opće Opasnosti, tambure, kulena, prvog igranja tenisa u Hrvatskoj i na kraju kao šlag na tortu Prve nogometne lopte u Hrvatskoj (kako i je naziv turnira), ja se nadam lijepu sliku i nova prijateljstva.Turnir je okupio 42 momčadi iz Lijepe Naše i susjednih država (Mađarska, BiH), kojeg je otvorio naš gradonačelnik Damir Juzbašić te član IO HNS-a Josip Kuterovac.

VEZANI ČLANCI:

Turnir je održan u sklopu manifestacije Dana grada Županje i zaštitnika grada, blagdan Mučeništva sv.Ivana Krstitelja. Kada vidimo momčadi koje su osvojile odličja iz oba dva dana, dolazim do zaključka da u ovome u okruženju  “..još uja u svići ima!” Hoću rei da talenta ima, gdje se on i zašto ne razvije u dovoljnoj mjeri je duga tematika za nadam se neku novu prigodu analize I razgovora. 

Zahvala svim momčadima i njihovim trenerima na sudjelovanju, sponzorima, roditeljima, volonterima i gradskim strukturama na pomoći pri organizaciji ovog dvodnevnog događaja. Bilo je lijepo i već se unaprijed radujemo turniru sljedeće godine, kojeg je moramo proširiti i kvalitetom i kvantitetom, koja je i sada zadovoljena, ali uvijek treba ići naprijed i na bolje. Ovim putem želimo promovirati grad, klub i naravno Prvu nogometnu loptu, te isprovocirati HNS da turnir uđe u njihov kalendar turnira – poručio je Hrvoje Bušić, voditelj Škole nogometa NK Graničar Županja.

VIDEO Sportske igre mladih: All-star utakmica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije