Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRVOG STRIJELCA

Domaćem nogometu bolno nedostaje rasni strijelac poput Dudua, ove brojke to najbolje pokazuju

Osijek i Dinamo sastali se u 25. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
06.04.2024.
u 09:19

Samo trojica ove su sezoneu HNL-u zabila 10 golova

Dok traje borba za naslov prvaka Supersport HNL-a, paralelno se vodi i bitka za najboljeg strijelca prvenstva. I to teška, rovovska bitka, u kojoj je svaki gol, koliko ih je malo, zlata vrijedan. Krenulo je već 29. kolo HNL-a, a prvi topnik, napadač Osijeka Ramon Mierez, na kontu ima tek 12 postignutih golova.

Slijede ga Bruno Petković (Dinamo) i Marko Livaja (Hajduk) sa po 10, a svi ostali su na jednoznamenkastoj cifri. Štoviše, više od sedam pogodaka ove su sezone postigla samo petorica igrača! Očito je da klasičnih golgetera u HNL-u trenutačno – nema. Do sada je negativan rekord postavljen u sezonama 2011./12. i 2012./13., kada su Fatos Beqiraj (Dinamo) i Leon Benko (Rijeka) kraj prvenstva završavali kao najbolji strijelci sa po 15 pogodaka.

VEZANI ČLANCI:

Koliko je 12 Mierezovih pogodaka malo, najbolje pokazuje podatak da je prije svega dvije godine najbolji strijelac HNL-a Marko Livaja na kraju prvenstva imao 29 pogodaka. Inače, rekord, iz sezone 2006./07. drži Eduardo da Silva s 34 pogotka. Prvi do njega bio je spomenuti Livaja te Goran Vlaović koji je 29 pogodaka postigao još davne sezone 1993./94.

No takvi klasni strijelci danas su “izumrla vrsta”, a sigurno je to i loša vijest za hrvatsku reprezentaciju. 

 

Komentara 1

BI
billynik
11:21 06.04.2024.

Koliko je ovih Livajinih golova bilo iz penala u godini kad je bio najbolji strijelac HNS.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije