Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJ 1 SVIJETA

Đoković 'zagrmio': Ovo nije fer prema meni! Negativno utječe na mene

French Open
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
1/4
24.05.2022.
u 09:10

"Na osobnom nivou, naravno, izgubit ću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australian open i Wimbledon"

Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta i branitelj naslova na Wimbledonu, najviše je pogođen odlukom ATP-a kojom se ukidaju bodovi za Wimbledon. Đoković će tako ostati bez mogućnosti obrane 2000 bodova. 

Tu je situaciju komentirao i nakon pobjede u prvom kolu Roland Garrosa.

- Mogli su oduzeti bodove, kao što jesu, ali da za one koji su zaradili bodove prošle godine zamrznu. Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su zabilježili odlične rezultate prošle godine. Bodovi se tope, a nemam mogućnost da ih obranim zbog ureda i politike - rekao je i otkrio koliko ga to frustrira osobno:

- Na osobnom nivou, naravno, izgubit ću 4.000 bodova ove godine bez prilike da ih branim – Australian open i Wimbledon. Individualno negativno to utječe na mene. Razgovarao sam u posljednjih nekoliko dana s menadžmentom i predsjednikom ATP-a, kao i nekim članovima Savjeta igrača...

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 23, 2022 Serbia's Novak Djokovic reacts during his first round match against Japan's Yoshihito Nishioka REUTERS/Yves Herman Photo: YVES HERMAN/REUTERS
Foto: YVES HERMAN/REUTERS, ilustracija

- Svi su pogođeni. Za mene i za druge koji su odigrali dobro prošle godine na Wimbledonu, mi ne možemo braniti te poene, a neki neće imati priliku zaraditi nove. Jedinstvena je i čudna situacija, moram reći. Wimbledon je i dalje grand slam, taj turnir je bio moj san kada sam bio dijete, ne gledam na njega kroz prizmu novca i nagradnog fonda, za mene je to nešto drugo. Ali opet, moraju postojati neki standardi i uzajamno poštovanje. Uvijek će biti grupa igrača koji će se žaliti – zaista je teško reći što je ispravno, a što pogrešno. Ovo je jedna od onih odluka u kojima gube sve strane. Planiram ići na Wimbledon.

Podsjetimo, njegovi prvi pratitelji Rus Daniil Medvedev i Nijemac Alexander Zverev prošle godine su osvojili po 180 bodova u Londonu pa je izvjesno da Đoković gubi prvo mjesto. Kada bi se odmah sad oduzeli bodovi s Wimbledona, Medvedev, koji nema pravo igrati ove godine u Londonu, imao bi 7800 bodova, Zverev 6895, a Đoković bi bio treći sa 6660 bodova. Petoplasirani Rafael Nadal prošle godine nije ni igrao Wimbledon pa neće ništa izgubiti.

>> Alena Babić na aerodromu dočekan bakljadom:


 
Ključne riječi

Komentara 4

MO
modovisisajteMaraschino
09:20 24.05.2022.

kad se vascela planeta uroti...

Avatar Mudlin
Mudlin
15:07 24.05.2022.

Već je prošlo 9 sati i tek sad prva priča o ovom zapadnom turčinu. Civilizacija se zabrinula, nemre to tak... Prosil bi mam v 00:01 prvi članak, pa onda svakih deset minuta - sve do 24:00. I tak svaki dan,, 365 dana u godini. Nemre se plaća zaslužiti ak se bu zapostavljalo zemljake, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije