Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće Bercy

Đoković u Parizu lovi mnoge rekorde, ali jedan je najvrjedniji

Novak Djokovic file photo
John Walton/PA Images/PIXSELL
31.10.2021.
u 09:19

Novak želi pobjeći od Nadala (po broju osvojenih Masters 1000 turnira), Samprasa (po broju godina na prvom mjestu) i Medvjedeva (koji mu je najveći izazivač za tenisko prijestolje)

Marin Čilić doznao je ime suparnika na posljednjem Masters 1000 turniru sezone koji u ponedjeljak počinje u pariškom Bercyju. Bit će to neugodni Španjolac Alejandro Davidovich Fokina, 45. tenisač svijeta, s kojim Marin nema baš najbolja iskustva, izgubio je u njihovu jedinom međusobnom dvoboju, lani u Kölnu.
 
Prvi nositelj je Novak Đoković koji se tako vraća turnirima nakon mjesec i pol dana stanke i poraza u finalu US Opena. U prvom kolu je kao prvi nositelj slobodan, a u drugom čeka boljeg iz susreta Fognini - Fucsovics. Za Đokovića je ovo vrlo izazovan turnir jer bi njegovim osvajanjem (naslov brani Medvjedev, Novak lani nije nastupio) postavio još neke rekorde. 
 
Srbin se bori za svoju šestu krunu u Bercyju, a osvajanjem novog naslova izdvojio bi se kao igrač s najviše osvojenih Masters 1000 turnira (zasad ih on i Nadal imaju po 36). I samim ulaskom u finale popravio bi jedan svoj rekord - bio bi to njegov 54. finale na tisućicama (Nadal 52, Federer 50).
 
No, ono što je Đokoviću najvažnije jest mogućnost da, u slučaju osvajanja Pariza, može zacementirati prvu poziciju do kraja godine. Tako bi sedmi put u karijeri godinu završio kao broj jedan, pa bi u toj kategoriji  pretekao idola iz dječačkih dana Petea Samprasa kojemu je to pošlo za rukom šest puta. 
 
Osim u Parizu, Đoković i njegov izazivač Medvjedev obračunat će se i na završnom Mastersu u Torinu, na kojemu definitivno neće biti Rafaela Nadala. On je ionako najavio da zbog ozljede neće nastupati do kraja godine, no sada je i ispao iz prvih osam u utrci za Masters, pa je to već i teoretski zapečaćeno.
 
Bit će to prvi završni Masters bez Nadala koji je bio stalni sudionik tog natjecanja od 2005. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije