Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad kontra Splita

Dobitnik Hajdučkog srca naklonio se Mamiću: Balkan treba više takvih

Senijad Ibričić
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
05.05.2020.
u 15:38

- Žao mi je zbog navijača i cijele Dalmacije što nismo uspjeli uzeti barem jednu titulu, znam što bi to tim ljudima značilo - naglasio je Ibričić

Senijad Ibričić, sjajni veznjak koji je odigrao stotinu utakmica za Zagreb da bi potom najblistavije trenutke karijere zabilježio u Hajduku, dao je u ponedjeljak opširan intervju za podcast 'Opsajd' u kojem je otkrio niz zanimljivih detalja iz vremena dok je igrao u Hrvatskoj.

Između ostalog je kazao da nikada nije prežalio što s Hajdukom nije uspio osvojiti naslov prvaka Hrvatske iako je splitski klub bio blizu tog ostvarenja:

- Dinamo tada nije bio toliko moćan kao što je sada. Borili smo se dvije godine, bilo je na knap, ali je Dinamo možda na temelju više iskustva osvajao prvenstva. Nakon toga su došli veliki problemi Hajduka, Dinamo se počeo dizati i danas vidimo što je sve napravio. U čitavoj regiji mu nema nikoga blizu što se tiče financija, organizacije...

Žao mi je zbog navijača i cijele Dalmacije što nismo uspjeli uzeti barem jednu titulu, znam što bi to tim ljudima značilo - naglasio je Ibričić, koji je potom priznao da ga je Zdravko Mamić u dva-tri navrata htio vidjeti u Dinamovom dresu nakon što je napustio Hajduk:

- Trenutačno nemam nikakav kontakt s njim, ali da, zvao me svojedobno. Međutim. nije bilo tih para da pokvarim sve što sam stekao u Splitu. Naravno, poštujem i Dinamo. Što se Mamića tiče, ljudi ga mogu voljeti ili ne voljeti, ali to što je napravio za Dinamo, mislim da mu treba skinuti kapu. Kamo sreće da postoji više Mamića na cijelom Balkanu.

Otkrio je Ibričić i da mu je velika želja bila završiti karijeru u Hajduku:

- Spominjao se moj povratak, htio sam se vratiti u Hajduk zbog svega što sam tamo doživio, najbliže sam bio tome nakon povratka iz Irana, ali se pojavio jedan trener koji je tražio da dođem na testove nakon što sam sve dogovorio s klubom.

Nisam htio to prihvatiti i otišao sam u Kopar. Ali Hajduk je ostao u mom srcu. Hajdučko srce, mural koji su mi posvetili, jednom dečku iz Sanskog Mosta sve je to jako puno značilo. Sve to ostaje vječno i zato nikada nisam htio učiniti nešto kontra Splita i Hajduka. 

Cijeli intervju možete pogledati u nastavku:

Komentara 1

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:44 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije