Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOLE IGRAO ZRELIJE

Đoković: Čilić je u Pekingu igrao turnir života

Čilić Đoković
Reuters
11.10.2009.
u 16:22

Srpski tenisač Novak Đoković, pobjednik ATP turnira u Pekingu, otkrio je na press-konferenciji nakon finala da je njegova bolja, zrelija taktika presudila pobjednika u srazu s Marinom Čilićem.

- Marin je vjerojatno ovdje igrao svoj najbolji turnir u životu. Išao je na sve udarce, igrao vrlo agresivno, a i okolnosti su radile za njega. Bio sam svjestan svega toga - izjavio je ponovno treći tenisač svijeta označivši prekid meča pri 2:2, 40-40 rezultatu u prvom setu (Čilić je do tog trenutka propustio pet break-lopti, op. a.) vrlo važnim detaljem; do kraja prvog seta Čilić više nije dobio niti gema.

- Pokušavao sam u uvodnom dijelu meča biti strpljiv i čekati svoje šanse. Kiša mi je pomogla. Smirio sam živce i u pauzi dobro promislio o taktici u nastavku meča. Od trenutka kada sam ponovno zakoračio na teren bio sam drugi igrač.

S druge strane, Čilić je izrazio žaljenje zbog pauze:

- Uzeo mi je prekid više no što je uzeo njemu. Vratio se doista dobar. U drugom sam setu igrao dobro. Potvrđuju to tri servisa koja sam oduzeo. U dva sam navrata servirao za set, no u vrlo sam važnim trenucima promašivao lake poene te time gurnuo suparnika u pobjedu. Bio je Novak danas prilično postojan u igri i bolje koristio svoje šanse no što sam to činio ja. Najviše me bole svi oni breakovi koje nisam uspio oplemeniti na svom servisu.

- Ipak, mislim da sam igrao dobro tijekom cijelog turnira i prilično sam sretan zbog toga. Pobijediti Nadala pa Davidenka u dvama uzastopnim mečevima bilo je nevjerojatno, a pogotovo proboj u finale. Zadržao sam svježinu za nadolazeće turnire i radujem se sljedećem nastupu u Šangaju.

Na tamošnjem turniru Masters 1000 serije najbolji će hrvatski tenisač u prvom kolu zaigrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Ključne riječi

Komentara 17

IO
ioOoi
21:14 11.10.2009.

Prelep meč. Lepo je bilo videti da su na kraju nasmejani komunicirali na našem jeziku. Nemojte se svadjati na nacionalnoj osnovi. Glupo je.

OB
-obrisani-
17:19 11.10.2009.

Sta je BRE hrvati sta ste se utronjali , gde je ljiljana , majmun pavijan i ostala spadala , pa gde ce Cili sa dve leve noge da pobedi Srpskog Cara Noleta , kada dodjete u shoping u Srbijicu daa kupite namirnice za prezivljavanje prvo da kupite shal sa nazivom Srbija da ubuduce navijate za pobednike koji idu na svetska prvenstva i pobedjuju na najvecim turnirim

MI
miliceto
17:52 11.10.2009.

hahaha tacno sam znao da ces me to pitati. Mnogo si bre glup,stalno koristis neke otrcane fore. Aj smisli nesto svoje pa se javi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije