Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORNA MOHAČ

Djevojka mladog dinamovca postala miss sporta: Sportski mentalitet zlata vrijedi

Zagreb: Izbor za Miss Sporta u kazalištu Kerempuh
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
10.07.2021.
u 16:10

"Nisam vjerovala onima koji su rekli da mogu, ali sam se nadala da ću to izvući iz sebe. I uspjela sam, mentalitet sportaša u ovakvim trenucima zlata vrijedi"

Borna Mohač, dvadesetogodišnja tenisačica iz Zagreba, nova je Miss sporta Hrvatske. Zanimljivo je da je prva od 29 dosadašnjih pobjednica koja se bavi tenisom.

– Hvala svima na neizmjernoj podršci i predivnim porukama te pozivima koji mi stižu! Nisam vjerovala onima koji su rekli da mogu, ali sam se nadala da ću to izvući iz sebe. I uspjela sam, mentalitet sportaša u ovakvim trenucima zlata vrijedi – rekla je Borna nakon prospavane noći.

Ispit u 23 sata

Miss sporta Hrvatske zasad je jedini izbor u Hrvatskoj u kojem se kandidatkinje prije finalne večeri druže na pripremama. Tako su ovogodišnje finalistice boravile tri dana u izletištu Stara škola, u zagorskom mjestu Mirkovec. Uz brojne zabavne sadržaje tamo se i ozbiljno radilo. Jer, sportašice ne hodaju baš svaki dan u štiklama i haljinama niti osmišljavaju koreografiju za 45-sekundni nastup u talent showu u kojem moraju na zabavan način predstaviti sport iz kojeg dolaze. No, sportašice su navikle na prepreke i zato ih lakoćom savladavaju. Tako je bilo i ovog puta. Neke su djevojke točku talent showa osmislile u jednom danu. Hodanje u štiklama? Ni to nije bio velik problem.

Bilo je onih koji su usred priprema morale polagati ispite, poput Zadranke Helene Buljat. Ispit iz skoka u dalj imala je u osam ujutro pa se valjalo dići u šest kako bi se na vrijeme iz Mirkovca stiglo do Zagreba. Nakon sat vremena javila se: “Položila sam.”

– Atletika mi nije problem, ali ne znam kako ću položiti rukomet. I to teorijski dio – pitala se Helena, koja je dobila titulu Miss fotogeničnosti.

Magdalena Jurić, još jedna odbojkašica, morala je sat vremena nakon ispita polagati ispit. Netko će se pitati kakav je to ispit u 23 sata, no Magdalena je imala spreman odgovor.

– Studiram online u Americi i zbog vremenske razlike ispit je po našem vremenu bio od 23 sata – istaknula je Magdalena.

Među brojnim gostima u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, gdje je održan izbor, bila je i nogometašica Mia Kalašić, koja je lani dobila lentu prve pratilje.

– Bilo je zabavno biti s druge strane i samo uživati i gledati u još jednom sjajnom izboru. Još uvijek ne znam gdje ću igrati u ovoj sezoni. Imala sam plan igrati u Poljskoj, ali to je propalo. Rekla sam menadžeru da ne žuri i potraži neki klub kojem sezona počinje što kasnije u rujnu – rekla je Mia.

Amina Kajtaz predala je krunu Borni Mohač.

Matea stalni pomagač

– Godinu dana zaista je brzo prošla. Trenutačno sam na odmoru, nema plivačkih natjecanja, ne idem na Olimpijske igre pa sam se malo odmarala kod roditelja u Mostaru. Žao mi je što sam ove godine propustila bungee jumping s Masleničkog mosta. Baš u to vrijeme imala sam nastup na “Zlatnom medvjedu”. Kako sljedeće sezone nemam nekakvih velikih obveza, nadam se da ću konačno skočiti s mosta – kaže Amina.

A kada će skok sa Starog mosta u Mostaru?

– A to nikada – istaknula je Amina.

Matea Sumajstorčić lani je pomagala u talent showu Amini, a ove godini Chiari Kesić, također plivačici.

– Izgleda da sam predodređen samo da budem pomagačica. Tko zna, možda se vidimo i sljedeće godine. Ako se prijavi neka nova plivačica – istaknula je Matea.

Djevojke su se žiriju predstavile u četiri izlaza – u sportskoj odjeći Body Feeling, kupaćim kostimima dizajnerice Mirsade Jureša, sportskoj odjeći Kik-Textilien te večernjim haljinama modnog salona Mistic Exclusive.

– Na izboru Miss sporta moj brend prisutan je od samih početaka. Dugo sam surađivao s pokojnim Vukotićem, osnivačem ovog izbora, a poslije sam i sam organizirao jedan izbor. Od 2007. godine uspješno surađujem s novim organizatorima izbora – pohvalio se Stanko Novak, vlasnik Body Feelinga.

Ove se godine sportskim programom predstavio i njemački trgovački lanac Kik Tekstillien s linijom sportskih tajica i majica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije