Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KUĆI SLAVNIH

Divac: Politika i rat su nas pokušali rastaviti, ali ljubav Balkanaca je jača od toga

Vlade Divac i Dražen Petrović
Foto: Drazen Brajdic/PIXSELL
1/3
07.09.2019.
u 15:29

Na terenu ne dajete od sebe samo loptu nekome drugome, dajete fizičku i psihičku snagu, ulažete u to svoju strast, talent, vjeru u suigrače. Tako se ta moć umnožava i cijela ekipa pobjeđuje - poručio je Divac

Vlade Divac (51), bivši srpski košarkaš i NBA igrač Lakersa, Hornetsa i Kingsa primljen je u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. 

On je četvrti srpski košarkaš kojem je dodijeljena ta čast, a primio ga je legendarni Jerry West

U svom govoru Divac se obratio okupljenima i poručio:

Foto: Drazen Brajdic/PIXSELL

- Iako su nas politika i rat pokušali rastaviti, nisu uspjeli u tome. Nisu znali da je naša ljubav jednih prema drugima jača od te mržnje koju su nam probali ugraditi. Ljudi Balkana su kao jedna disfunkcionalna obitelj.  Možemo se mi tuči i svađati, ali na kraju krajeva - mi smo obitelj- rekao je Divac koji je nastavio s 'porukom o ljubavi'.

- Mislim da vam ljubav daje slobodu i snagu da onaj najbolji dio sebe podijelite s drugima i da ih inspirirate. Ljubav vam daje moć da od nemogućeg napravite moguće. Kao i u životu, i u košarci morate dati da biste dobili. Na terenu ne dajete od sebe samo loptu nekome drugome, dajete fizičku i psihičku snagu, ulažete u to svoju strast, talent, vjeru u suigrače. Tako se ta moć umnožava i cijela ekipa pobjeđuje - dodao je Divac.

Zahvalio se u govoru i Krešimiru Ćosiću, svom bivšem treneru, a u publici je bio i bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa

>>> Pogledajte što je o novom ugovoru u NBA ligi rekao Bojan Bogdanović

 

Komentara 84

GA
GandalfovBrat
16:29 07.09.2019.

balkanski narodi su inače poznati u svijetu po međusobnoj ljubavi. zato i jesu skovali termin "balkanized" koji upravo to pokazuje

BU
busbus59
15:52 07.09.2019.

Hrvatska nikad nije bila balkan! Niti će biti!

Avatar pendreck
pendreck
16:33 07.09.2019.

Balkan je planina u Bugarskoj...i malim dijelu u Srbiji. Inace pojam Balkan je progurao svojedobno Jovan Cviljic iz olitickih razloga..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije