Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMET

Dinamu Superkup zlatnim pogotkom

21.07.2002.
u 00:00

Obje su momčadi igrale dobro, iako su igrači zacijelo još umorni od priprema, no po tome što smo vidjeli, i od Dinama i od Zagreba može se očekivati mnogo dobroga u sezoni koja je pred nama

ZAGREB - Nogometaši Dinama osvojili su Superkup u dobroj utakmici pobijedivši Zagreb s 3:2, ali tek u produžetku, zlatnim pogotkom Vladimira Petrovića u 93. minuti.

Istočna tribina dinamovce je dočekala s dva stara transparenta protiv Ćire i Mamića, ali i s dva nova: "Ćiro i Mitu popušite kitu - marš iz Dinama", te "Jebeš Žutog - imamo Miku".

No, to nije omelo Dinamo da izvanredno započne susret i povede već u prvoj minuti. Zahora je odigrao povratnu loptu, Leko ju je preskočio, a Marić mirno i precizno pogodio za 1:0. I Dinamo je bio bolji u tom otvaranju utakmice, no već iz prve akcije Zagreb je izjednačio. Slučajno je lopta došla do Hasančića, koji je poslužio Samardžića. Novi napadač Zagreba iz drugog pokušaja uspio je tući vrlo precizno, pa je rezultat izjednačen. Isti je igrač minutu kasnije imao novu priliku, ali nije bio točan. Potom je Zahora dvaput lijepo iskušao svoj volej, ali nije svladao Zagrebova vratara, da bi u jednom protunapadu Zagreb poveo. Polovanec je izgubio loptu od Samardžića, koji je lijepo uposlio Krpana, a ovaj s pet metara nije mogao promašiti. Izazvalo je to nove proteste s istočne tribine, Ćiro je dobio svoju uobičajenu porciju.

Do odmora igralo se zanimljivo, s prilikama na obje strane, a rezultat je izjednačen u 40. minuti. Nakon udarca iz kuta, Sedloski je glavom dobro tukao, vratar Zagreba odbio je loptu, a onda je Sedloski ponovo dodao Zahori, koji je iz blizine pogodio mrežu.

Nakon iznimno zanimljivog prvog poluvremena, u nastavku se nije igralo tako dobro. Dinamo je imao loptu u posjedu, ali plavi, koji su u Maksimiru zapravo bili gosti, nisu uspjeli više organizirati prave akcije, tek su prijetili udarcima s odstojanja. No, Mujčin, Sedloski i Marić nisu bili dovoljno precizni. Zagreb je, pak, vrebao priliku iz protunapada, ali niti jedna takva nije mu se ukazala. Pa se do 90. minute mreže nisu tresle, ostalo je 2:2.

U produžetke, a pravila su nalagale da se igra do zlatnog pogotka, osvajač Kupa Dinamo bolje je krenuo od prvaka Zagreba i već u 93. minuti jednu lijepu akciju pretočio je u pogodak a time i u ukupnu pobjedu. Mikić je lijepo vratio jednu loptu, na koju je natrčao Vladimir Petrović i Superkup je bio Dinamov. Za zaključak recimo da su obje momčadi igrale dobro, iako su igrači zacijelo još umorni od priprema, no po tome što smo vidjeli, i od Dinama i od Zagreba može se očekivati mnogo dobroga u sezoni koja je pred nama.

R. Junaci

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije