Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON USPJEHA

Dinamovcima će porasti vrijednost, evo tko su najskuplji igrači u modroj svlačionici

Benfica - Dinamo
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
15.03.2019.
u 15:11

Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura i mladi Španjolac je jedini igrač 'teži' od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem je procijenjen na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet

Odličnim nastupom u Europi ove sezone Dinamo je dobro napunio svoju blagajnu, a dodatno je porasla i vrijednost samih igrača. 'Modri' su europsku priču zaključili zaradivši oko 14 milijuna eura.

Za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamu će pripasti pet milijuna eura, a u Europskoj ligi više od osam milijuna eura. 

"Modri" su za plasman u jednu od skupina dobili 2.9 milijuna eura. Za svaku od četiri pobjede u skupini zaradili su po 570.000 eura, a za svaki od dva remija po 190.000 eura.

Za osvajanje prvog mjesta u skupini Dinamo je dobio još milijun eura bonusa, a pola milijuna eura za nastup u 16-ini finala.

Plasman u osminu finala donio je u klupsku blagajnu dodatnih 1.1 milijuna eura.

UEFA će ove sezone klubovima koji su sudjelovali u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Superkupu podijeliti čak 2.55 milijarde eura. Od tog 'kolača' klubovima iz Lige prvaka dijelit će se 2.04 milijarde eura, a klubovima iz Europske lige 510 milijuna eura.

Odličnom europskom sezonom porasla je i vrijednost samih igrača. Zanimljivo, vrijednost igrača Dinama je porasla za 22 milijuna eura nakon pobjede protiv Benfice. Prije utakmice 'modri' su vrijedili 50 milijuna eura, a danas 72 milijuna.

Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura i mladi Španjolac je jedini igrač 'teži' od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem je procijenjen na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet, BiH reprezentativac Amer Gojak na 4.5 milijuna eura, a Mislav Oršić na 3.5 milijuna eura.

Novi hrvatski reprezentativac Bruno Petković procijenjen je na tri milijuna eura, baš kao i Izet Hajrović i Mario Gavranović.

ZARADE U EUROPSKOJ LIGI
Ulazak u skupinu - 2,92 milijuna eura
Pobjeda u skupini - 570.000
Bod u skupini - 190.000
Pobjednik skupine - milijun
Plasman u šesnaestinu finala - 500.000
Plasman u osminu finala - 1,1 mil.
Plasman u četvrtfinale - 1,5 mil.
Plasman u polufinale - 2,4 mil.
Plasman u finale - 4,5 mil.
Osvajanje Europske lige - 8,5 mil.

>> Pogledajte zanimljivosti o igračima Dinama

Ključne riječi

Komentara 4

ST
Starotopoljanin
17:02 15.03.2019.

olmo vrijedi najmanje dvadeset milja,ademi petnaestak,petkovicne manje od deset milja.kad vidite koliko jedan englez,njemac vrijedi a slabiji je od nasih.zato ne prodavatipo balkanskoj cjeni.

DM
drago.miota
16:39 15.03.2019.

bolje nego u Hajduku!!!!!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:32 16.03.2019.

Olmo ne bi kod tate išao ispod 25 milja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije