Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆU UDARNE SNAGE

Dinamovce čekaju debele jakne i dan u 22 sata, a više nema prostora za šalu

Utakmica 1. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Valur
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.07.2021.
u 11:49

Dinamo u utorak igra kod Valura, a u petak će na Maksimiru slušati novu uvodnu pjesmu...

Prema prikazanom u 85 minuta protiv islandskog Valura u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka, Dinamo je trebao uvjerljivo slaviti. Imao je 3:0 vodstvo, jedanaesterac za četvrti pogodak, još niz lijepih prilika. Pritom, gosti nisu ozbiljnije prešli centar, da bi onda u završnici greškama Stojanovića i Lauritsena postigli dva pogotka i s tih 3:2 zapravo su ostvarili ono što su željeli.

Kašu su si sami skuhali

Dobili su priliku da uzvratna utakmica odlučuje i bit će još kako motivirani, osjetili su svoju šansu. S druge strane Dinamo nije napravio željeno i očekivano. Trener Damir Krznar želio je ostvariti uvjerljivu pobjedu i onda ne bi morao na Island voditi igrače koji iza sebe imaju Europsko prvenstvo, želio ih je i poštedjeti duga puta. Plavi prema Reykjaviku polijeću u ponedjeljak u 8.30 sati. I to s debelim jaknama jer ih, za razliku od naših visokih temperatura, čeka dvadesetak stupnjeva manje. Bude li kiše i vjetra, osjet će biti i mnogo neugodniji od desetak stupnjeva, koliko je ovih dana u Reykjaviku. Oko četiri sata plavi će provesti u zraku, a na Islandu će trenirati od 19 sat po hrvatskom vremenu (po lokalnom je to u 21), a onda bi trebali na spavanje. Koje bi moglo biti otežano jer tamo sada zapravo noći nema, pa će se i utakmica koja počinje u 22 sata po tamošnjem vremenu igrati uz danje svjetlo. Nakon utakmice, vjerujemo uspješno odrađene, plavi će ponovno na put, izgubit će noć u zrakoplovu, povratak u Zagreb predviđen je za 7.10 sati u srijedu.

I u tom će zrakoplovu biti zacijelo sve udarne snage plavih koje je Krznar želio poštedjeti te muke putovanja jer prostora za ‘šalu’ više nema, plavi su si tu kašu sami skuhali i sad je trebaju i pojesti. Vremena za odmor neće biti, već na startu sezone Dinamo ima ubitačan raspored, u petak u Maksimiru igra sa Slavenom Belupom u prvom kolu nove sezone HNL-a.

Po uzoru na himnu Lige prvaka

Na toj će utakmici prvi put igrači izaći na travnjak uz novu uvodnu melodiju. Naime, Zagrepčani su u petak promovirali sportsko-glazbenu priču, koju su čelnici kluba osmislili uz svjetski priznatog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića. Traje 90 sekundi, a napravljena je po uzoru na glazbu koja prethodi svim utakmicama Lige prvaka. Dok budu čekali himnu Lige prvaka (svira se tek u play-offu), imat će svoju za domaće utakmice.

– Moja je ideja bila da ova glazba bude moćna, dinamična i dominantna, da predstavlja sve ono što predstavlja Dinamo. Moj je motiv na ovaj način dodatno motivirati igrače, pa da budu još hrabriji u svojim predstavama – poručio je maestro Matej Meštrović.

>> Pogledajte kako je izgledala prodaja ulaznica u Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 3

ON
Onako
13:16 11.07.2021.

Novinaru, trening je po islandskom u 19:00,a po hrvatskom je 21:00. Utakmica počinje u 20:00 po islandskom vremenu, a u 22:00 po hrvatskom. Ponekad je dobro pročitati nešto prije nego napišete.

ST
stefj
12:28 11.07.2021.

S ovakvim kadrom već prijeti ispadanje? U prvoj utakmici? Bit će da je nešto ipak u stručnom stožeru...

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
15:32 11.07.2021.

Novinar je malo priglup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije