Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio cies

Dinamova nogometna škola je u svjetskom vrhu! Plavi su bolji od Zvezde, Partizana i velikog Reala

Zagreb: GNK Dinamo uvjerljivo postao prvak Hrvatske
Igor Soban/PIXSELL
24.10.2022.
u 14:21

Škola nogometa u Maksimiru je pravi rasadnik talenata, većina hrvatske reprezentacije iz Rusije je igrala upravo u Dinamu.

CIES je poznata institucija koja se bavi istraživanjem nogometa i nogometnim statistikama, objavila je rang listu najboljih klubova u segmentu broja igrača koje su odgojili i koji trenutno igraju za klubove u 31 najboljoj ligi Europe.

Na prvom mjestu je slavni Ajax s 85 igrača, nizozemska škola je već dugi niz godina poznata kao vrlo uspješna, druga je Benfica s 73, a treći kijevski Dinamo s 72 nogometaša.

Na četvrtom mjestu je hrvatski prvak Dinamo sa 69 nogometaša. Zagrebački klub je ispred niza uglednih klubova: Šahtara, Partizana, Reala, Crvene Zvezde, Barcelone...

 

 

Po tom pitanju dobro stoji i Hajduk koji je poslao 48 igrača u razne lige Europe, nalaze se ispred Uniteda. AZ Alkmaara i drugih. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije