Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajina

Dinamov navijač na izlazu je udario suca

'Alan of Braga celebrates after Ognjen Vukojevic of Dinamo Kiev (back) scored an own goal during their Europa League quarter-final first leg match at the Valeriy Lobanovskiy Stadium in Kiev April 7, 2
'Konstantin Chernichkin'
08.04.2011.
u 20:24

Prije tri godine igrali smo protiv Valencije, triput jače momčadi od Brage, pa smo im uspjeli zabiti na gostovanju, kaže Vukojević

Ognjen Vukojević nespretno je reagirao u 1:1 remiju kijevskog Dinama s Bragom u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europske lige kada je jedna njegova lopta pogodila Oleha Guseva i odbila se u mrežu. U Ukrajini pak vjeruju da je remi za njih dobar rezultat, a nadaju se da bi se mogla ponoviti slična situacija kao prije dvije godine. Tada je u šesnaestini finala Dinamo kod kuće remizirao (1:1) s Valencijom, a u uzvratu u Španjolskoj bilo je 2:2.

– Važno je da kod Brage postignemo pogodak. U prvoj utakmici imali smo četiri odlične prilike koje nismo iskoristili, a oni su postigli pogodak iz jedne polušanse. Identičan smo rezultat morali nadoknađivati prije dvije godine protiv triput snažnije momčadi od Brage, pa nam je to uspjelo. Šanse su nam sada 50:50 – kazao je Ognjen Vukojević.

Domaća publika nije bila zadovoljna odlukama glavnog suca Bjorna Kuipersa koji je u 62. minuti utakmice dodijelio drugi žuti, isključujući karton Andriju Ševčenku. A sve je kulminiralo kada je na izlasku s travnjaka jedan od navijača nogom u stražnjicu udario Kuipersa. Nizozemski sudac u tom se trenutku okrenuo, no zaštitarska služba požurila ga je s travnjaka, a Dinamov navijač izgubio se među službenim osobama.

Iz Uefe još nije stiglo nikakvo službeno izvješće o tom incidentu, no Kuipers bi eventualnom žalbom mogao naštetiti kijevljanima.

Posebno zato što se incident dogodio u jeku najžešće Uefine kampanje protiv svih oblika nesportskog ponašanja na europskim nogometnim travnjacima i tribinama. Ukrajinci su već pokrenuli javnu raspravu o tome kako zaustaviti rastući val nasilja na stadionima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije