Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DO UTAKMICE

Dinamov dragulj: 'Vrsaljko i Budimir rekli su mi kakav je Villarreal'

Zagreb: Druženje novinara s igračima Dinama uoči utakmice s Villarealom
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
07.04.2021.
u 14:11

- Za utakmicu s Tottenhamom rekao sam da mi je to bio najljepši dan otkako sam u Dinamu..

Ludi ritam Dinama se nastavlja, nema vremena ni za kukanje zbog remija u Šibeniku, kao što nije bilo vremena ni za slavlje nakon izbacivanja Tottenhama. Plavi će i dalje igrati u tom ritmu u kojem svaka tri dana imaju utakmicu, već sutra ih čeka nova povijesna utakmica, prvi susret četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala.

– Uh, ova je sezona stvarno nabijena utakmicama, imamo i HNL, Europu, kup, ne znamo ni kad ćemo nadoknaditi utakmicu s Hajdukom. Ali dobro je kad je takva gužva zbog činjenice da igramo i dalje u Europi – kazao nam je Dominik Livaković, sjajni vratar Dinama.

Koliko utakmica imate, gotovo vas i nema kod kuće, valjda vas ni pas više ne prepoznaje.

– Istina, utakmice, putovanja i karantene su neprestani, zato sve vrijeme koje mogu koristim kako bih bio kod kuće, šetao s djevojkom i psom. Ali dobro, takva je sezona i dobro da jest jer to znači da dobro igramo.

Najljepši dan – Tottenham

A sad slijedi nova povijesna utakmica s Villarrealom.

– Sad je očito svaka utakmica povijesna. Znamo da je Villarreal jako dobra momčad. Za vrijeme akcija reprezentacije razgovarao sam sa Šimom Vrsaljkom i Antom Budimirom koji ih dobro znaju. Kažu da su se protiv njih mučili jer igraju dobar nogomet. Vrsaljko mi je rekao da je Atlético s njima imao velikih problema, teško je došao do pobjede 1:0. Ozbiljna su momčad i znamo da nam neće biti lako, ali dobro, idemo se boriti jednako kao protiv Tottenhama – kazao je Livaković kojeg su i naši reprezentativci ispitivali o toj velikoj pobjedi nad Spursima.

– Sve je zanimalo jer nije baš lako dobiti takvog suparnika, i to s 3:0, bili su oduševljeni.

Imali ste posla s Harryjem Kaneom kojem ste na kraju zagrebačke utakmice skinuli zicer, sad dolazi novi opaki napadač, Moreno.

– Pripremam se za njega kao i za svakog suparnika, pogledam video, razgovaram s našim trenerom vratara. A sad, svaka je utakmica drukčija, napravit ću sve da pomognem momčadi.

Dinamo je u ovoj europskoj sezoni napravio čuda, kako biste usporedili ove utakmice s Tottenhamom, Villarrealom i one s početka europskog puta, s Clujem i Ferencvárosom, je li sad pritisak manji?

– Ma te prve su najteže i meni i momčadi jer su zapravo najvažnije, klub mora igrati u Europi. Kad uđeš u grupnu fazu, malo je lakše, ali kako u zadnje vrijeme imamo i tu dobre rezultate, opet postoji pritisak da prođemo skupinu. A sve ovo dalje je nagrada, opušteni smo, ali i definitivno želimo više od dosad učinjenog.

Imate iza sebe već puno uspješnih sezona, gdje biste ovu smjestili?

– S obzirom na to da smo u četvrtfinalu Europske lige, ova sezona je sigurno među najljepšima, a za utakmicu s Tottenhamom rekao sam da mi je to bio najljepši dan otkako sam u Dinamu. I doista je bio, šteta je što nije bilo navijača na stadionu, ali zato je bilo baš posebno što su došli nakon utakmice. Cijelog života pamtit ću taj trenutak kad smo izašli pred navijače.

Nakon Tottenhama dolazi vam potpuno drukčija momčad, tipično španjolska, tko više odgovara Dinamu?

– Da, to jesu momčadi različitih specifičnosti. Od onih s kojima smo igrali CSKA igra više “po podu”, a bilo je uspješno s 0:0 i pobjedom 3:1. Teško je reći tko nam više odgovara.

Čitamo da vas talijanski mediji sele u Milano kao zamjenu za Donnarummu?

– Polako o tome, sezona nije gotova, nije ni blizu tome. Imamo prvenstvo, imamo kup, još smo živi u Europi u kojoj želimo otići što dalje. Nije sad vrijeme za razmišljanje o takvim stvarima.

Vjerujete li da Dinamo može do finala u Gdanjsku?

– Vjerujem, ali polako. Moramo nastaviti gledati prvu sljedeću utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo tako dogurati. Samo moramo biti pošteni prema radu na svakom treningu, slušati trenera i njegove zamisli i to će nas sigurno odvesti na dobar put – zaključio je Livaković.

Luka Ivanušec ima 22 godine, ali sjeća se utakmice Dinama protiv Villarreala 2010. godine.

– Kako se ne bih sjećao, tada sam navijao za Dinamo, a bilo bi lijepo da se tih maksimirskih 2:0 ponovi. No tu su druga vremena i ne treba previše gledati na to što je bilo. Mi smo i sad puni samopouzdanja, pogotovu nakon te povijesne pobjede nad Tottenhamom, ali postoji i doza opreza. Moramo biti ponizni jer znamo kakav je Villarreal i nećemo se zalijetati s ulogom favorita, tu ulogu prepuštamo njima – kaže Ivanušec.

Je li vas malo poljuljao remi u Šibeniku?

– I dalje smo prvi na tablici i to je najvažnije, a bit ćemo spremni za Španjolce, nismo izgubili samopouzdanje zbog Šibenika.

Ivanušec je igrao odlično za U21 reprezentaciju na Euru i izborio četvrtfinale, a tamo opet čekaju – Španjolci.

Dvaput izbaciti Španjolce

– I to s reprezentacijom je povijesni rezultat, imamo ih u zadnje vrijeme. Drago mi je da smo mi ta generacija koja je uspjela na Euru proći skupinu, pokušat ćemo i tamo otići korak dalje bez obzira na snagu suparnika. Uh, bilo bi lijepo da izbacimo Španjolce u dva četvrtfinala, Villarreal s Dinamom i Španjolsku s reprezentacijom. No idemo prvo dobro odigrati protiv Villarrela, ući agresivno u utakmicu kao što smo ušli protiv Tottenhama, napasti ih, probati im napraviti presing, natjerati ih na greške, pa ćemo vidjeti kako će završiti – kazao nam je Ivanušec.

Rasmus Lauritsen nije znao da su plavi već igrali protiv Villarreala, a on se nije sretao s njima.

– Nisam nikada igrao ni protiv jedne španjolske momčadi. Znam da su im Moreno i Alcácer najopasniji. Što da kažem, bit će teško, a mi ćemo, nadam se, nastaviti naš europski put – kazao je Rasmus koji će se hrvati s Morenom koji je očito u odličnoj formi.

Čitao je Lauritsen što piše na prigodnim majicama, napravljenim baš za ove dvije utakmice s Villarrealom.

– Obje te utakmice bit će jednako teške i važne. Susret ne traje 90 minuta, već 180 i nakon ove zagrebačke utakmice zacijelo ništa neće biti riješeno – rekao nam je pouzdani danski stoper koji će morati biti na najvišoj razini kako bi zaustavio španjolske napadače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije