Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI

U Dinamu ljutiti, na teren se spustio i Zdravko Mamić!

Zdravko Mamić i Damir Mišković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
26.02.2018.
u 07:27

– Nogomet se igrao i po znatno lošijim travnjacima i lošijim vremenskim uvjetima – kazao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

Derbi Rijeke i Dinama završio je prije nego što je i počeo. Naime sraz ovih dvaju suparnika trebao je početi na Rujevici jučer od 17 sati, no odgođen je i igrat će se 6. ili 7. ožujka. Razlog – djelomično zamrznuti travnjak. Tako je odlučio sudac utakmice Damir Batinić i zapravo naljutio Dinamo koji je želio igrati.

Zaleđen travnjak? Malo!

Iako ovaj put nije bilo pogreške u suđenju u derbiju, repova će oko odgode ipak biti. Naime, Dinamo je želio igrati jer drži da je u boljoj poziciji od Rijeke.

– Nogomet se igrao i po znatno lošijim travnjacima i u lošijim vremenskim uvjetima – kazao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

Zdravko Mamić i Damir Mišković
1/11

Plavi drže da je Rijeci ova odgoda odgovarala jer će biti kompletnija za desetak dana (Župarić će odraditi kaznu zbog kartona). Čak smo čuli neslužbene priče da su Riječani malo i pred golom polili travnjak kako bi bio zaleđen jer na sredini i tamo gdje momčadi iz tunela nije bio zaleđen.

Cijela je priča počela još ujutro kada smo dobili informaciju da bi moglo biti problema. Sudac Batinić samoinicijativno je prije podne došao pogledati stanje travnjaka na Rujevici, vidio je da je djelomično zaleđen, ali kao veći problem činio mu se vjetar, bura za koju nije mogao predvidjeti koliko će puhati za vrijeme utakmice. Pred dvoboj je sudac ponovno izašao na teren i zaključio da je djelomično zaleđen i odlučio da se ne igra. Na travnjak su svako malo izlazili predstavnici oba kluba, kapetan Dinama Arijan Ademi prvo je bio zabundan, pa malo kasnije izašao samo u donjem, kratkom dresu, spreman za utakmicu. Spustio se i savjetnik Zdravko Mamić, glavni direktor Svetina. I bili su vrlo ljutiti kad je 45 minuta prije zakazanog početka donesena službena odluka o odgodi.

– Sudac je u 11 sati prvi put obavio kontrolu travnjaka, u 16 sati izašli su sudac i kapetani klubova. Sudac je odlučio da je teren i dalje djelomično zaleđen i odlučio odgoditi utakmicu, s čime su se složili kapetan i predstavnik domaćeg kluba, a negodovao predstavnik gostujućeg kluba – stoji, ukratko, u onom što je u svom izvješću napisao delegat Davor Ivić. To samo potvrđuje da je Dinamo želio igrati. Kako uvjeti ni u ponedjeljak neće biti bolji, dogovoreno je da se utakmica ne odgađa za 24 sata, što je uobičajeno, već za desetak dana.

Svi se ljute zbog troškova

Istina je da ne bi bilo ni ugodno igrati ni gledati da se igralo jer je doista hladno, ali teren nije bio ''opasan za zdravlje igrača'' kako je utvrdio Batinić, niti je vjetar bio tako jak.

– Sve smo pripremili za utakmicu, a ovime su najviše oštećeni naši navijači i sam klub koji će platiti dvostruke troškove organizacije, ali držimo da je odluka razumna – kazao je uime Rijeke glasnogovornik Alen Fućak.

Zbog troškova su na kraju svi bili nezadovoljni. Troškove je imao i Dinamo, hotel za 30 ljudi baš i nije jeftin...

Komentara 17

Avatar petrolio
petrolio
08:51 26.02.2018.

sve je jasno, rijeka je napunila gaće i napravila sve kako bi se utakmica odgodila

Avatar mlijeko
mlijeko
12:15 26.02.2018.

A hoće li Rijeka navijačima platiti troškove... Boli me briga za njihove troškove, za kombinacije odrađivanja kartona, vraćanja povrijeđenih igrača. Pa ulaznice ste prodavali i puštali gledatelje do pola sata prije utakmice. Istina nije bilo više od 500 navijača na stadionu i oko stadiona, što znači da su domaći navijači znali da se utakmica neće odigrati.

Avatar mlijeko
mlijeko
12:15 26.02.2018.

A hoće li Rijeka navijačima platiti troškove... Boli me briga za njihove troškove, za kombinacije odrađivanja kartona, vraćanja povrijeđenih igrača. Pa ulaznice ste prodavali i puštali gledatelje do pola sata prije utakmice. Istina nije bilo više od 500 navijača na stadionu i oko stadiona, što znači da su domaći navijači znali da se utakmica neće odigrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije