Naslovnica Sport Nogomet

Dinamo za milijun eura dovodi na posudbu veliku mladu zvijezdu

Taj 172 centimetra visok ofenzivac, prema vijestima iz turske baze plavih u Beleku, trebao bi se Dinamu priključiti vrlo brzo, čim doputuje u Zagreb i obavi liječničke preglede.
25. siječnja 2017. u 14:10 8 komentara 3774 prikaza
Marcos Guilherme de Almeida Santos Matos
Foto: DPA/PIXSELL

Marcos Guilherme de Almeida Santos Matos puno je ime 21-godišnjeg Brazilca koji bi trebao pojačati Dinamo u utrci s Rijekom za naslov prvaka.

Taj 172 centimetra visok ofenzivac, prema vijestima iz turske baze plavih u Beleku, trebao bi se Dinamu priključiti vrlo brzo, čim doputuje u Zagreb i obavi liječničke preglede.

Dinamo ga zasad ne kupuje nego dovodi na posudbu. Bude li u Maksimiru sljedećih godinu i pol, to će plave koštati milijun eura, plus plaće Guilhermeu, s time da ga plavi mogu i otkupiti, ali se puna cijena još ne zna. S Brazilcima je to često tako, klubovi nisu potpuni vlasnici igrača pa plavi ne mogu pregovarati samo s njegovim klubom Atléticom Paranaenseom.

Marcos Guilherme VEĆ SU POSLALI PONUDU Dinamo sprema novu senzaciju: Stiže velika nada brazilskog nogometa?

Riječ je doista o igraču koji ima jako dobar CV, brazilski je mladi reprezentativac, igrao je na SP-u igrača do 20 godina, zasad ima pet nastupa i postigao je četiri pogotka.

Za Atlético Paranaense odigrao je 84 utakmice i postigao osam pogodaka. Polivalentni je ofenzivac, za svoj klub igrao je na desnom krilu (27 puta), lijevom krilu (11), na mjestu ofenzivnog veznog (21) i kao lijevi vezni (1), tako da može igrati na pozicijama koje su dosad držali otpisani Fernandes i Soudani kojem na ljeto istječe ugovor, na poziciji koja je predviđena za Sammira i Ćorića...

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

  • san.martino:

    Rijeka dovodi ovu zvijezdu Dinamo onu...a moj Hajduk?Nikoga.Bio jednom jedan veliki klub u Dalmaciji. Pokoj vjecni daruj mu Gospodine.

  • europski dinamo:

    Marcos Guilherme de Almenida Santos Matos 5.8. 1995 Dinamova Oluja!

  • matK.O.:

    liči malo na roberta carlosa,ako ce igrat desetinu ko on bit ce pravo pojačanje.