Naslovnica Sport HNL

Dinamo u Beleku: Svi putevi vode 
u turski luksuz

Hrvatska je turistička zemlja, doista ima mnogo jako dobrih hotela, ali to što je napravljeno u Beleku je nevjerojatno. Taj gradić ima svojih 750 stanovnika, a kad su hotelski kapaciteti puni, ima 11.000 žitelja.
11. siječnja 2019. u 12:48 2 komentara 744 prikaza
Dinamo krenuo na pripreme
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Tri hrvatska kluba, Dinamo, Rijeka i Hajduk, osnovni dio priprema odradit će izvan Hrvatske, Rijeka u Portugalu, a Dinamo i Hajduk u Turskoj.

Dinamo krenuo na pripreme Kreću pripreme Bjelica uoči odlaska u Tursku jasno poručio upravi što hitno treba poduzeti

Ostalih sedam prvoligaša pripremat će se u Hrvatskoj, dobar dio njih bit će u Istri, a neki se iz svojih klupskih travnjaka neće ni maknuti. Od klubova iz gornje polovice tablice Osijek i Lokomotiva će u Istru, a Gorica – kod kuće.

>> Pogledajte što je trener Nenad Bjelica rekao uoči priprema

[video: 28728 / ]

Dinamo i Hajduk odlaze u Tursku već godinama, tako su u srijedu, svaki na svoj način, stigli u Belek. Dinamo je tamo posebno rado viđen gost jer uvijek odsjeda u najboljem hotelu.

Napravljeno stotinjak terena

No, kako im sve organizira Emir Dizdarević sa svojom agencijom, imaju plavi, kao i svi klubovi s ovih prostora,i posebnu cijenu. Sigurno neće plaćati redovnu cijenu u Regnum Carya Golf &Spa resortu čija je cijena za noć na akciji, putem turističkih agencija, trenutačno 1700 kuna.

Godina za pamćenje Dinamovcu se promijenio život, a sada poručuje: Neću vidjeti sina

Kad nema akcijske cijene, onda je to 2000 kuna po osobi na noć. A u ekspediciji Dinama sigurno je više od 50 ljudi pa možete zamisliti koliko bi koštalo da plaćaju punu cijenu.

Nekoliko je razloga zbog kojih Dinamo, Rijeka i Hajduk na pripreme odlaze u inozemstvo, a ne u Istru. Ipak je riječ o znatno drukčijoj klimi. Iako u Istri ili kod nas na Jadranu zimi zna biti vrlo ugodno, kad smo s plavima tijekom nekoliko sezona išli u Pulu ili Medulin događalo se da temperatura bude oko ništice, pa i da tereni budu zamrznuti.

– Velika je razlika u klimi, ovdje u Antalyi zna biti i 20 stupnjeva, nema šanse da bilo koji teren bude zamrznut. K tome, velika je razlika i u brojnosti i u kvaliteti travnjaka. U zadnje vrijeme u Beleku je napravljeno stotinjak (!) nogometnih terena, a o hotelima i ne treba ni govoriti – kazao nam je Dizdarević.

Dinamo krenuo na pripreme
1 / 19
Dinamo krenuo na pripreme

Hrvatska je turistička zemlja, doista ima mnogo jako dobrih hotela, ali to što je napravljeno u Beleku je nevjerojatno. Taj gradić ima svojih 750 stanovnika, a kad su hotelski kapaciteti puni, ima 11.000 žitelja. Ima svakojakih vrsta smještaja, ali mnogo je resorta koji nude sve što jednoj momčadi treba.

Luksuzni su, s wellness centrima kakve smo rijetko gdje viđali, s bazenima, ali i nogometnim terenima. Dinamov resort ima tri vrhunska nogometna terena i plavi se iz svoje baze ne miču, suparnici dolaze k njima, resort napuštaju samo kad imaju slobodno poslijepodne pa odu u Belek ili Antalyu u šoping.

Dinamo si je još olakšao put, iako ni to baš nije jeftino, u Antalyu je stigao charter tako da nije izgubio ni dana na put, a Hajduk je imao teži put, već u utorak autobusom je išao u Zagreb, u srijedu letio prvo za Istanbul, pa za Antalyu i onda autobusom u bazu u Belek.

Baš mu je sjela A cijena raste i raste: Olmo zabio spektakularnu golčinu, svakako pogledajte!

Dinamo bi vremenski izgubio isto kao da je išao svojim autobusom u Pulu, a tamo bi se onda svaki dan morao voziti s treninga na trening. A onda je problem terena kojih nema dovoljno i nisu tako kvalitetni.

Kad ih je malo, puno momčadi trenira na njima, mora se raditi raspored, ne može se trenirati kad trener poželi, a kad je puno momčadi na malo travnjaka, brzo se unište. I treći veliki razlog zašto se odabire Turska su suparnici. Brojni hoteli u Beleku puni su nogometnih momčadi i lako je naći sparing-partnera.

Dolazi cijela naša regija

– Imamo puno posla u agenciji, stalno nam dolaze momčadi iz raznih krajeva svijeta. Od hrvatskih klubova tu su Dinamo i Hajduk, pa Slovenci Maribor, Olimpija, Mura, Celje, pola klubova iz BiH potvrdilo je dolazak, pola je razmišljalo, ali čini se da će skoro svi stići zbog snijega u BiH, pola klubova iz srpske lige već je ovdje, Zvezda, Partizan, Vojvodina, Voždovac, Rad pa i drugoligaši. Dosta je bugarskih, rumunjskih, ukrajinskih, ruskih klubova, dolaze i Nijemci kad imaju stanku, dolaze i turski klubovi, Korejci, Japanci... – rekao nam je Emir Dizdarević, podrijetlom iz Bijelog Polja, koji je 1992. stigao u Antalyu.

Zimske pripreme u tom dijelu Turske tijekom jedne sezone zna odraditi gotovo 1500 klubova. Onda je lako zamisliti koliko je tu nogometnih terena i kakvi su uvjeti za rad. I to je jedino što zanima trenere. A šefovi klubova moraju naći novac za to.

>> Pogledajte video: Dinamovi igrači uoči puta u Tursku

[video: 28729 / ]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas