Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOSNI

Dinamo se pohvalio sjajnim uspjehom! Ovako nešto mogu samo najveći na svijetu

Zagreb: Dinamo protiv Šibenika u 36. kolu Prve HNL
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.05.2021.
u 17:00

Sve reprezentacije sudionice Eura u međuvremenu će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Dinamo u ovome trenutku ima kompletnu momčad s 11 reprezentativaca. Upravo je toliko pozivnica stiglo na adresu maksimirskog kluba za nadolazeće akcije A reprezentacija.

Na tom su popisu članovi vatrenih Dominik Livaković, Bruno Petković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec i Joško Gvardiol, dok je Mario Gavranović dobio poziv za Švicarsku, Arijan Ademi i Stefan Ristovski za Sjevernu Makedoniju, Petar Stojanović za Sloveniju, Lirim Kastrati za Kosovo i Sadegh Moharrami za Iran. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pritom je poslao pretpoziv Lovri Majeru. Isto tako, maksimirski branič Rasmus Lauritsen dobio je pretpoziv za dansku reprezentaciju.

Majer, Ivanušec i Gvardiol su zajedno s Bartolom Franjićem na popisu izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana za četvrtfinalni dvoboj Europskog prvenstva protiv Španjolske 31. svibnja u Mariboru.

Još su četvorica mladih Dinamovih igrača uključeni u akcije U-21 reprezentacija: Stefan Milić i Milan Vukotić za crnogorsku, Damjan Daničić za srpsku i Bernard Karrica za albansku.

Petorica "maksimirskih vatrenih" kao i Gavranović, Ademi i Ristovski pozvani su u kadar za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja. Hrvatska je u skupini s Engleskom, Škotskom i Češkom, a prvi je okršaj na rasporedu 13. lipnja protiv Engleza na Wembleyju.

Na popisu makedonskog izbornika Igora Angelovskog su maksimirski kapetan Ademi i Ristovski, a prvi nastup na Euru predviđen je također 13. lipnja protiv Austrije u Bukureštu. U skupini su još Nizozemska i Ukrajina.

Švicarski izbornik Vladimir Petković na Euru računa na Dinamova napadača Gavranovića. Švicarci će startati dan ranije, 12. lipnja, protiv Walesa na travnjaku Bakua. U toj su grupi i Turska i Italija.

Nadomak reprezentacije je i Lauritsen kojem je danski strateg Kasper Hjulmand uputio pretpoziv za Euro gdje su im suparnici Finska, Belgija i Rusija. Prvu dvoboj očekuje ih 12. lipnja protiv Finske u Kopenhagenu.

Sve reprezentacije sudionice Eura u međuvremenu će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica.

Tako bi se, primjerice, Ademi i Ristovski mogli sučeliti i sa svojim klupskim suigračem Stojanovićem. Slovenski je stručnjak Matjaž Kek uputio poziv Dinamovu braniču za prijateljske dvoboje protiv Sjeverne Makedonije 1. lipnja i Gibraltara tri dana kasnije.

Kosovski je izbornik Bernard Challandes, pak, pozvao maksimirskoga krilnog napadača Kastratija za prijateljske oglede predviđene u prvoj polovici lipnja protiv San Marina, Malte, Gvineje i Gambije.

Izbornik iranske reprezentacije, Dragan Skočić, uputio je poziv maksimirskom braniču Moharramiju za akcije reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gdje će im prva dva tjedna u lipnju suparnici redom biti Hong Kong, Bahrein, Kambodža i Irak.

Mladi Dinamov stoper Milić i vezist Vukotić dobili su poziv izbornika U-21 reprezentacije, Miodraga Vukotića, za dvoboj protiv Luksemburga u kvalifikacijama za EP. Daničić je na popisu srpskoga stručnjaka Zvonka Živkovića za prijateljski ogled U-21 momčadi protiv Rusije 6. lipnja dok će Karrica, sukladno pozivu izbornika Albana Bushija, kandidirati za utakmicu protiv Andore u gostima 4. lipnja u kvalifikacijama za EP.

Komentara 4

MA
matkopeic
17:39 24.05.2021.

Bravo plavi, samo nastavite jako i u repki. Nema predaje.

FR
freeshooter
18:22 24.05.2021.

Naš Dinamo je već godinama moćan stroj, i koji ne staje, svake godine nova razina naprijed, hvala upravi na tome...

RO
roland
21:22 24.05.2021.

Dinamo je uređen klub! Napravili su neke greške, ponajprije mislim na onaj neuljuđeni način komunikacije Zdravka Mamića od prije 10-tak godina i tu su sami sebi stavili "crvenu" krpu. Zdravko je mislio da će pljuvanjem po ministru Jovanoviću, dizaču tegova, osigurati imunitet kad HDZ dođe na vlast, ali onda se Zdravka i HDZ odrekao. Sad je u progonstvu, a upravo je Zdravko medijskim istupima pomogao HDZ-u i sve napravio da Zoran Milanović i Ivo Josipović ne dobiju drugi mandat. Financirao je "šatoraše", a onda je došla druga ekipa i Mamića spakirala na robiju. No za vođenje Dinama Zdravko Mamić zaslužuje samo pohvale, kao i za sve te ljude koji su preko Dinama osigurali egzistenciju svojim obiteljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije