Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI PROTIV BKS-A

Dinamo protiv momčadi s kojom se sukobio Cvitanović, Mišić će igrati protiv vlastitog brata

Zagreb: 13. kolo prve HNL, NK Istra - GNK Dinamo
Luka Stanzl/PIXSELL
27.10.2021.
u 12:17

Druga momčad Dinama u kolovozu je izgubila od BSK-a, uz incident uz klupu kada su se sukobili Igor Cvitanović i pomoćni trener kluba iz Bijelog Brda

Dinamo nije imao sreće, u osmini finala Supersport Hrvatskoga nogometnog kupa za suparnika dobio je BSK Bijelo Brdo. Bilo je puno slabijih suparnika u ovoj fazi Kupa, a plavi će morati snage odmjeriti s vodećom momčadi Druge HNL. Neće to biti samo lijepi izlet na istok Hrvatske, morat će plavi proliti dosta znoja da bi prošli tu prepreku, a k tome Dinamo baš i nije u zavidnoj formi. Uz to, pamtimo posrtanja u Kupu brojnih favorita, ima ih u svom dosjeu i Dinamo (dovoljno se sjetiti Dugog Sela i Naftaša iz Ivanić Grada).

Uzlet počeo prije 10 godina

BSK se godinama povlačio po nižim ligama, a onda je 2018. ušao u drugoligaško društvo, i to je već bilo iznenađenje koje su proslavili uz trubače i brojne navijače. I nisu oni u tu konkurenciju ušli na jedno ljeto, postali su odličan drugoligaš. Nakon 85 godina postojanja, imali su priliku ući i u Prvu ligu, bili su jako blizu tome, ali nisu bili baš zainteresirani, pa je Hrvatski dragovoljac iskoristio priliku. I ove je godine situacija navodno slična, iako su ponovno na prvome mjestu, ne iskazuje se u klubu nekakva želja da na kraju odu u hrvatsko elitno nogometno društvo.

Slikovito mjesto s manje od 2000 stanovnika na magistralnom putu Osijek – Erdut okružuju Dunav, Drava i jedna stajačica. Imaju školu, crkvu i svoja dva kirbaja. Iz crkvenog dvorišta puca pogled na nogometni teren. Važniji uspon kluba počeo je prije više od 10 godina kad je predsjednik postao direktor uspješnog građevinskog poduzeća Jovo Vuković, ujedno i zastupnik u jednom sazivu Hrvatskoga sabora. Klub čiji su se suparnici presvlačili u svlačionici škole i zatim pješačili u kopačkama do terena danas ima jedan od najljepših stadiona u Hrvatskoj. Nije velik, naravno, ali svakako je pristojniji od onoga u Maksimiru, s natkrivenim tribinama kakve stadion u Maksimiru nema. I tko zna kada će ih imati jer nikakav se pomak ne nazire.

Otegotna okolnost Dinamu bit će i umjetna trava, BSK igra na njoj i naviknut je na takvu podlogu. Ima i Dinamo u svom kompleksu terene s umjetnom travom i mogao je održati pokoji trening na njima radi privikavanja, no treneri ne vole puno raditi na takvim podlogama jer su tvrđe i lakše dolazi do ozljeda zglobova i mišića.

Nakon 10 kola u Drugoj ligi, BSK je vodeći s 20 bodova, dva više od Rudeša, a nanizao je tri uzastopne pobjede (Sesvete, Dugopolje i Dubrava), za razliku od Dinama koji u tri posljednje utakmice nije pobijedio (neodlučeno s Rijekom i Istrom, poraz od Rapida). Nakon takvih lošijih rezultata u Maksimiru se odmah pale lampice koje signaliziraju da nešto ne funkcionira kako treba. I zato ne čudi što će plavi danas vrlo oprezno igrati u Bijelom Brdu, rano ispadanje iz Kupa sigurno bi upalilo dodatni alarm.

Dinamo je bio oprezan i u šesnaestini finala gostujući kod Orijenta, kluba koji je tada bio pri samom vrhu Druge lige, no Čop, Leovac, Jurić i Baturina 4:1 pobjedom riješili su sve dvojbe. BSK je morao preskočiti dvije stube da bi došao do povijesne utakmice s Dinamom. U prvom kolu je lako s 4:0 u gostima svladao Viroviticu, a u šesnaestini finala s 1:0 bio je bolji od Cibalije, pogotkom Hrvoja Ilića.

Na klupi iskusni Osječanin

Momčad BSK-a vodi Tomislav Steinbrückner, nekadašnji igrač i trener Osijeka. Na klupi je od prosinca 2019. i vodio je BSK u 50-ak utakmica.

Dinamo je već igrao u Bijelom Brdu, i to u kolovozu ove godine. Doduše, riječ je drugoj momčadi Dinama, koja igra u drugoligaškom društvu, a BSK je pobijedio s 2:1. Utakmicu je obilježio incident, nakon oštrog starta na igraču Dinama, sukobili su se trener plavih Igor Cvitanović i pomoćni trener BSK-a, pa su obojica isključeni, a potom je isključen i Cvitanovićev pomoćnik.

Sad sukoba ne bi trebalo biti, sučelit će se dva brata, odluče li tako treneri, uvrsti li Krznar u redove plavih standardnog Josipa Mišić, a Steinbrückner Josipova starijeg brata Matiju Mišića. U svakom slučaju, moglo bi biti zanimljivo.

Ključne riječi

Komentara 2

BI
billynik
12:55 27.10.2021.

Evo na što je Krznar doveo Dinamo, sad se postavlja pitanje može li se pobijediti neka seoska momčad. Bravo za upravu Dinama na dobrom ste putu da Dinamo izjednačite s Hajdukom pa onda svi možemo kmečati i optuživati Mamića i Šukera.

DU
Deleted user
13:23 27.10.2021.

Kad je vlasnik iz redova SDSS onda nema naslova kontroverzni nego pohvale za stadion, a to sto je 90% imovine stekao izvodeci radove za grad/zupaniju/drzavu pod znamo kako kod nas javni natjecaji funkcioniraju. I sto je ovo svi znaju u principu SDSS nogometni klub i svi ga zovu BSK Belo a ne Bijelo Brdo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije