Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na putu nade

Dinamo protiv Anderlechta lovi zadnju šansu

Kruno Jurčić
Mišo Lišanin
01.12.2009.
u 10:07

Idemo se baciti na glavu u Bruxellesu i iskoristiti tu šansu koju smo dobili - ponudio je recept za uspjeh protiv Anderlechta Ivan Tomečak

Jutarnja zagrebačka gužva, sivo i kišno vrijeme ispratili su Dinamo u Bruxelles, na put posljednje nade da se nešto može napraviti u Europi, da plavi ipak mogu ostvariti desetljećima dugi san o prezimljavanju u Europi. Otputovali su plavi s mnogo više vedrine negoli ga je nudilo zagrebačko nebo koje bi moralo i češće zaplakati kad je o simbiozi Dinama i Europe riječ.

- Idemo osvojiti europske bodove koji su nam važni i zbog prilike koju smo dobili da ipak prezimimo u Europi, ali i zbog koeficijenta za ubuduće. Ovaj put mi je najteži dosad, zbog mnogo problema u momčadi, Calello ima kartone, Sivonjić ne putuje zbog razderotine lista, Slepička je dobio temperaturu, otprije nema Bišćana, Lončarića, Carlosa – pobrojao je svoje muke trener Dinama Krunoslav Jurčić i rekao da Morales nije spreman odigrati cijelu utakmicu, ali da će Robert Kovač početi susret s Anderlechtom.

I ipak ponudio optimizam.

- Osjetili smo u Maksimiru da možemo Anderlechtu parirati bez problema, da im možemo napraviti pobleme. Gledao sam ih u posljednjim utakmicama, imaju široki kadar igrača i vratili su im se neki koji protiv nas nisu igrali zbog ozljeda. Domaćinska su momčad, pritisak s tribina koriste jako dobro. Ali, važno je da su moji igrači osjetili da protiv njih mogu igrati. A mi nemamo što izgubiti. Iako, neće oni baš igrati otvoreno, trebala im je pobjeda nad Timisoarom pa nisu igrali baš ofenzivno, ostali su u 4-2-3-1 formaciji, neće ni sad biti puno drukčije.

Razmišljate li o 3:0 pobjedi koja bi vam širom otvorila vrata proljeća?

- Ma ne, razmišljam samo o tome da ih pobijedimo, objektivnje je očekivati da ih onda Ajax dobije nego da mi sad pobijedimo s tri razlike – na zemlji je prije polijetanja za Bruxelles bio Jurčić.

- U Maksmiru smo vidjeli da se možemo nositi s njima. No, ta nas je utakmica rezultatski presjekla, da smo tu pobijedili danas bi sve bilo drukčije. Sad ne ovisimo samo o sebi, ali nadamo se – dodao je Ivica Vrdoljak, a Ivan Tomečak ponudio je i recept za uspjeh.

- Idemo se baciti na glavu i iskoristiti šansu koju smo dobili – rekao je Tomečak žaleći i danas za dva glupa gola koja je Dinamo od Belgijaca primio u Maksmiru.

Komentara 9

VI
vintodije
10:52 01.12.2009.

Vi Boga molite da izgubimo

OB
-obrisani-
13:33 01.12.2009.

Dinamo je protiv Anderlechta izraziti favorit. Modri igraju savremeno i brzo a njihove dubinske lopte su svijetska marka. Da NK Dinamo igra Champions League bio bi prvi a ovako če osvojiti Evropsku ligu. Pa ti igrači su svijetske vedete i klasa i meni nije jasno kako to niko ne primjeti i još su neki toliko bezobrazni da jih pobijede.

OB
-obrisani-
10:45 01.12.2009.

NK Dinamo če bez problema dobiti utakmicu u Belgiji. Ta silina igre i dubuna pasa koju ima NK Dinamo imaju samo još Manchester United i FC Barcelona u Europi i River Plate u Južnoj Americi. Da igraju ligu prvaka zgazili bi sve redom sa 3 ili 4 komada razlike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije