Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jan Lecjaks

Dinamovo pojačanje: Dolazio sam u Hrvatsku kao klinac

jan Lecjaks
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
25.06.2017.
u 21:06

Plavi su s češkim lijevim bekom potpisali ugovor na tri godine i sad imaju tri lijeva beka, uz Josipa Pivarića i Bornu Sosu

Ne računajući povratnike s posudbe, Rrahmanija (koji nikad nije ni zaigrao za Dinamo) i Fernandesa, Dinamo je doveo prvo pojačanje za novu sezonu, na tri godine potpisao je Jan Lecjaks (26). Došao je iz švicarskog kluba Young Boys u kojemu je proveo četiri godine, izdanak je Viktorije iz Plzenja, a bio je i igrač Anderlechta te norveške Valerenge.

- Vratio sam se na mjesto sportskog direktora, vjerujem da ću taj posao raditi kvalitetno - kazao je Marijan Vlak koji je okončao prvi posao na novoj/staroj funkciji dovođenjem Čeha.

- Lecjaksa smo pratili šest mjeseci, četiri puta sam ga gledao uživo i vjerujem da će biti pojačanje, da smo s njim dobili ono što smo željeli - kazao je Vlak koji ističe da to ne znači i odlazak Pivarića ili Sose. Dinamo sad ima tri lijeva beka.

- Nema najave odlazaka, imamo puno utakmica, pogotovu na jesen.

A dolazaka, Petev je poželio i igrača u sredini, defenzivnog veznog, moguće i napadača?

- Ima puno nagađanja, zasad imamo igrače koji su ovdje, mislim da smo kvalitetni, da ćemo dolaskom Rrahmanija i Fernandesa te s ostalim unutarnjim rezervama kojih ima, biti puno bolji nego prošle sezone - zaključio je Vlak.

Kad je o defenzivnom veznom igraču riječ, čeka se povratak Ademija koji će početi trenirati s plavima u kolovozu, a dva mjeseca kasnije smije početi i igrati. I malo kome je jasno zašto su se plavi odrekli Jonasa, a sad traže baš takvog igrača.
Iako Vlak kaže da nema najava odlazaka, plavi bi rado prodali Josipa Pivarića ako se pojavi kakav solidan kupac. Dotad će se boriti sa Sosom i Janom Lecjaksom.

- Bilo je nagađanja da me žele još neki klubovi, ali Dinamo je prvi sa mnom kontaktirao i nisam dvojio čim mi je to moj menadžer rekao. Znam za trofeje Dinama, igranje u Ligi prvaka i Europskoj ligi, poznajem i vaše reprezentativce. I znam za derbi s Hajdukom, za hrvatsko more jer sam ovamo dolazio tri-četiri puta kao klinac, to nam je bilo najjeftinije ljetovanje. Suigrače ću upoznati, prije dolaska znao sam samo za alžirskog napadača (Soudani, nap.a.), a ostalo sam potražio na internetu - kazao je Lecjaks te o sebi dodao:

- Volim ići prema naprijed, mogu reći da sam brz i da često asistiram pri golovima. Mogu pomoći Dinamu i svojim iskustvom, igrao sam u Europskoj ligi i u kvalifikacijama.

Nakon što se predstavio, Čeh jse priključio suigračima u Moravskim Toplicama.

Komentara 3

DU
Deleted user
21:46 25.06.2017.

Uglavnom stigao je u najveći klub u Hrvata. Sretno i gas po 12 titula u nizu. Čisto da srušimo stari rekord. Volim te Dinamo.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
07:04 26.06.2017.

Nek ti je sa srećom i dobrodošao !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije