Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramljakov memorijal

Dinamo pobijedio Real Madrid i plasirao se u finale!

Ramljakov memorijal: Dinamo pobijedio Real Madrid
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
13.08.2017.
u 09:14

Finalni je okršaj na rasporedu u nedjelju, 13. kolovoza, u 11:30 sati, a Dinamov će suparnik biti korejski Ulsan Hyundai.

Lomili su suparničku obranu, nitko im nije bio praktički ni blizu pogotku, a onda im je u ključnoj utakmici Dinamo zabio – dva! U subotnjem nogometnom spektaklu na travnjaku Hitrec-Kaciana maksimirski su nogometaši rezultatskim preokretom protiv velikoga Reala slavili 2:1 i osigurali plasman u finale 15. izdanja Memorijalnoga međunarodnoga juniorskog turnira Mladen Ramljak.

Finalni je okršaj na rasporedu u nedjelju, 13. kolovoza, u 11:30 sati, a Dinamov će suparnik biti korejski Ulsan Hyundai.

Real je zadnjih 26 minuta igrao bez isključenoga Pabla, koji je teren morao napustiti zbog nasrtaja na maksimirskoga vratara Horkaša. Plavi su u tim trenucima već vodili 2:1 što im je bio komotan rezultat s obzirom na to da ih je i remi vodio u finale. Španjolci su tražili prekršaj na rubu kaznenoga prostora, a kako se sudac nije oglasio, ljutiti je Pablo fizički nasrnuo na maksimirskoga čuvara mreže pa je odmah zaradio i isključenje.

Ipak, mrežu su prvo zatresli – gosti. Zekri je u 16. minuti iskoristio nepažnju Dinamove obrane pa je, nakon slobodnoga udarca, odnosno „skraćenoga kornera“, posve sam dočekao loptu na drugoj stativi i glavom ju proslijedio u mrežu. Štoviše, Zekri se mogao promovirati i u junaka utakmice jer je već u sljedećoj minuti spasio naoko siguran Dinamov pogodak. Špikić se sjurio u kazneni prostor, zavrnuo u sredinu, a Realov branič u zadnji trenutak skrenuo loptu izvan igrališta. Pljesak je nedugo potom izmamio daroviti maksimirski vezist Habib nakon što je na sredini terena piruetom iz igre „izbacio“ dvojicu čuvara...

Ramljakov memorijal: Dinamo pobijedio Real Madrid
1/12

Bilo je to razdoblje Dinamove dominacije. U dopadljivoj akciji u kojoj su sudjelovali Ćuže, Marin i Špikić, loptu je ščepao Jelenić i poslao malo pored gola. Ubrzo je uslijedilo izjednačenje. Marin je u 37. minuti utrčao u kazneni prostor, a onda ga je s leđa srušio upravo – Zekir. Mladi se Realov branič tako od junaka odjednom pretvorio u – antijunaka utakmice. Špikić je s bijele točke svladao Luisa popularnom „panenkom“, potkopavši loptu koja je po sredini vrata uletjela u mrežu.

Bilo je tu još akcija koju je publika popratila pljeskom. Knežević je u 40. minuti presjekao loptu na sredini terena pa odigrao dupli pas s Ćužeom, ali gosti su ipak spriječili opasniji napad. No, zato ga nisu uspjeli spriječiti četiri minute kasnije kad je Marin „odnekud izronio iz trave“ i preciznim udarcem sa 18 metara s lijeve strane pogodio bliži kut za 2:1.

Real je na otvaranju drugoga dijela bio nadomak izjednačenju, Marvin je zavrnuo s desna, ali su Jordi i Casas pred prazinm vratima zakasnili za milisekundu. Istaknuo se i Realov vratar Luis koji je dvije minute prije kraja paradom zaustavio Prširov šut sa 18 metara...

Memorijal Mladen Ramljak, 3. kolo, skupina A, 12. kolovoza

Dinamo – Real Madrid 2:1

Stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian

Dinamo: Horkaš – Tomašković (63. Čuić), Briški, Jelenić, Gjira – Pavlak; Špikić (74. Bagarić), Habib (52. Ljubić), Knežević (63. Pršir), Marin (74. Čolina) – Ćuže (74. Kapitanović); Trener: Tomislav Rukavina

Real Madrid: Luis – Zekri, Santos, Ismael, Miguel (68. D. Sanchez) – Riveiro (49. Arribas), Carlos (68. Clave), J. Antonio – Marvin (49. Pablo), Casas, Jordi (58. Tirlea); Trener: Alvaro Benito Villar

Sudac: Davor Bertol, Gledatelja: 800

Strijelci: 0:1 Zekri (16.), 1:1 Špikić (37. - 11 m), 2:1 Marin (44.)

Crveni karton: Pablo (54., udaranje bez lopte)

Komentara 11

DU
Deleted user
10:05 13.08.2017.

dinamova skola nogometa za mladje uzraste je jedna od najboljih u svijetu bravo dinamovci

IL
ilijan
13:29 13.08.2017.

Bravo Dinamo!

Avatar Poskok
Poskok
16:45 13.08.2017.

a tko je sudio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije