Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINANCIJSKO STANJE

Dinamo objavio da je lani dao 2.4 mil. eura posrednicima. Doznajemo: Na bivše trenere potrošili su još više

Foto: Pixsell
1/4
12.04.2024.
u 16:30

Uz to što je Dinamo obvezan objaviti koliko su isplatili posrednicima, neslužbeno doznajemo da je taj iznos znatno manji nego godinu prije kada im je isplaćeno nešto više od 10 milijuna eura

Aktualni hrvatski nogometni prvak, GNK Dinamo, na svojim je službenim stranicama objavio koliko je, kao klub, isplatio raznim posrednicima u poslovima za njihove usluge. Uglavnom se to odnosi na naknade menadžerima za transfere igrača, a ta je brojka točno 2.397,507 eura, kažu iz Dinama.

Uz to što je Dinamo obvezan objaviti koliko su isplatili posrednicima, neslužbeno doznajemo da je taj iznos znatno manji nego godinu prije kada im je isplaćeno nešto više od 10 milijuna eura. U ovoj godini su porasli izdaci za plaće trenera jer su morali platiti otpremnine (Ante Čačić i Igor Bišćan sa stožerima). Uz to dobit Dinama nakon oporezivanja u 2023. godini iznosi 4.436.920 eura, dok je godinu ranije iznosila 1.160.470 eura.

Neslužbeno doznajemo i da je Dinamo kod otkaza Igoru Bišćanu i njegovu stožeru ostao "kraći" za otprilike milijun eura, a da je kod rastanka s Antom Čačićem i njegovim stožerom klub ostao bez preko 1.5 milijun eura. Čačić je, podsjetimo, uz trenersku ulogu imao i rolu sportskog direktora pa je zato odšteta plaćena njemu bila nešto viša.

1/6

Dakle, Dinamo je dao 2.4 milijuna eura posrednicima, što jest mnogo manja brojka od one za 2022. godinu, ali je još više morao dati Bišćanu, Čačiću i njihovim stožerima nakon razilaženja s njima.

Komentara 5

KO
Konan
21:38 12.04.2024.

Cacic isisao milion i pol eura..nevjerovatno

AG
Agram1960
20:16 12.04.2024.

Ima se Može se

Avatar mrIvan
mrIvan
08:44 13.04.2024.

Para ima - zato je odmah uvedena plaćena funkcija predstojnika ureda predsjednika. Birokratizacija preko granice ljigavosti i grandomanija preko granice medikamenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije