Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja iz Nyona

Dinamo: Nema više prodaje ulaznica za BBB

Damir Vrbanović
Antonio Bronić
02.10.2009.
u 20:02

Dinamu je prekipjelo trpjeti štetu zbog rušilačkih pohoda Bad Blue Boysa i klub više neće prodavati ulaznice svojim navijačima za europska gostovanja.

Radikalna i nepopularna mjera, ali jedina logična i očekivana, jer šteta koju Dinamo trpi zbog šačice huligana nesaglediva je.

Platili 50.000 eura
– Klub ozbiljno razmišlja o takvoj mogućnosti. Iz sigurnosnih razloga nema više smisla prodavati ulaznice za gostujuće utakmice našim navijačima, a to će od nas vjerojatno tražiti i Uefa. Naša dobra namjera prema navijačima nije dobro prihvaćena – kazao je Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Kao i toliko puta dosad nakon povratka s europskog gostovanja, Dinamo strijepi od vijesti iz Nyona. Naime, od početka ove godine na snazi je uvjetna kazna; ponove li Dinamovi navijači "slučaj Udine" u sljedeće četiri godine, automatski slijedi novo igranje bez publike u Maksimiru. Uz to ide i novčana kazna. Za Udine su plavi bili najprije kažnjeni s 200.000 eura, a potom im je kazna smanjena na 50.000.

Propis je nepravedan
Iako je Dinamo uložio maksimalne napore u sigurnosnoj pripremi utakmice u Temišvaru, što zna i Uefa, Vrbanović smatra kako u Nyonu to neće dovoljno honorirati. Uefin je propis krut i nepravedan: svaki klub odgovara za svoje navijače.

– I kada u Uefi budu odlučivali o tom slučaju, prvo će gledati kakvo je bilo dosadašnje ponašanje naših navijača. A po tome smo u debelom minusu – kazao je Vrbanović.

Prije, za vrijeme i poslije utakmice barem je 15 puta razgovarao s armenskim delegatom. Na Vrbanovićevu sugestiju, Dinamovi navijači nisu potjerani s tribine već prije utakmice.

– Sve naše crne slutnje su se obistinile. Iako smo toliko puta, čak i na službenom sastanku uoči utakmice, upozoravali da bi moguće provokacije mogle prerasti u požar koji će zasjeniti utakmicu. Na žalost, koridori kojima su se naši navijači kretali na stadionu nisu bili dovoljno osigurani i dogodilo se najgore – zaključio je Vrbanović.

Za Dinamo je najgore što su BBB dio šoua izveli na samom stadionu, a Uefa u takvim situacijama obično nema milosti. Dinamo i Partizan njezine su najdraže mušterije.

Ključne riječi

Komentara 13

TN
terra_nuova
21:09 02.10.2009.

\"ANICE\",ANICE\"... pa nemoj,i pored dobrih namjera,biti naivna.Neznas Ti ljubavi,odakle tim nezaposlenim huliganima novac za djelomicno duga putovanja. I jos nesto : Mozes se kladiti,da ce na slijedecoj tekmi Dinama,huligana biti vise nego ikada. Nema prodaje ulaznica BBB-jcima. Da umres od smijeha... Englezi su svoj problem sa huliganima rijesili vrlo brzo i efektno.Pri nastupu repke u inozemstvu,registriranim huliganima se oduzima putovnica.U prvenstvu se takvi divljaci moraju jedan sat prije tekme javiti u svoju policijsku stanicu,tamo mogu gledati utakmicu na TV,ponudjena im je kava ili coca-cola,i u policiji ostaju dva sata po zavrsetku tekme.Nakon nekog vremena,takvi su tipovi \"izlijeceni\" od ludila.

PE
petrovve
21:17 02.10.2009.

terr_nouva....ne znam od kuda im novac za ta sva putovanja,ali osobno mislim i vjerujem da nisu posteno zaradjene.Vidjet cemo da li ce svoju najavu o neprodavanju karti za BBB-e,stvarno primjenit.Ja se nadam ne samo za utakmice van hrvatske,nego i zaza domace pa nek bude 200 navijaca na Maksimiru,ali stvarno pravih ,a ne huligana koji se nazivaju navijacima.

PE
petrovve
20:49 02.10.2009.

Konacno pametna odluka Vrbanovica, to je trebalo vec odavno napraviti.a ne uvijek nove sanse davati,a ti tzv.navijaci im tako vracaju.To nisu navijaci,to su huligani,koji se iza BBB-eovaca kriju, isto je i sa Hajdukovim navijacima.Sinoc sam rekla prije utakmice ,da upravava Dinama moze ocekivati reakciju UEF-e.Dokle vise tako,stanite toj kriminalnoj bandi na kraj.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije