Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI MJESEC

Dinamo je uvijek bio vrlo slab u listopadu! Mamić: Ne bojim se toga!

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.09.2014.
u 09:31

forma momčadi Problem plavih je što u više puta u sezoni moraju loviti pravu natjecateljsku spremu

Subotnjim gostovanjem u Koprivnici (16 sati) Dinamovi će nogometaši okončati rezultatski uspješan rujan. U tom su mjesecu svladali Istru (2:0), Astru (5:1), Rijeku (2:1) i Ponikve (2:1), nastavili su uspješan niz započet nakon šokantne eliminacije iz Lige prvaka protiv Aalborga...

S najvećim snagama

– Želja nam je vratiti se iz Koprivnice sa sva tri boda kako bismo produljili seriju pobjeda. Na sastav koji ću sučeliti Slavenu neće utjecati dvoboj Europske lige s Celticom, imat ćemo dovoljno vremena za oporavak – najavio je subotnji dvoboj trener plavih Zoran Mamić.

Nakon Koprivnice plavi se okreću Glasgowu, gdje u četvrtak igraju s Celticom. Ta će utakmica obilježiti ulazak u listopad, u mjesec koji već po tradiciji ne donosi ništa dobro Zagrepčanima! Već godinama, naime, Dinamo osjetno pada baš u 10. mjesecu, gubi se forma, rezultati su lošiji, posebno u europskim natjecanjima.

Razlog tome svakako je (pre)rani početak sezone – zbog kvalifikacija za Ligu prvaka, naime, Dinamo već sredinom srpnja mora imati zadovoljavajuću formu. A nju se, to je neprijeporno, ne može držati tri mjeseca, pa vrhunac dobrih igara plavih svake sezone stiže u rujnu. I ono što je Dinamu rujan, to je većini jačih i bolje rangiranih europskih klubova listopad, u kojem se tek tada zahuktavaju i igraju na visokoj razini. A Dinamo tada plaća danak ranom početku sezone, u vrijeme kad se "veliki dečki" još kupaju. I ne postoji taj trener na svijetu koji bi mogao izmisliti "protuotrov" za listopad...

Bolje se pripremali

Međutim trener plavih Zoran Mamić kaže:

– Ne bojim se listopada! Imamo, naime, takav igrački kadar da smo sad valjda prvi put u situaciji da nas ne "boli glava" zbog dugačke i naporne sezone. Istina je da su dosad listopad i dio studenoga bili problematični, da je forma padala te smo bili "osakaćeni" ozljedama ili kartonima, ali sad imamo velik broj igrača koji mogu sve to preživjeti. A to je iznimno važan čimbenik i svjesno smo stoga ove sezone doveli veći broj igrača – kaže trener.

– Slažem se da je taj treći mjesec od sezonskog starta uvijek kritičan, ali ove smo sezone malo drukčije koncipirali pripreme, zato što imamo velik broj utakmica i vidjet ćemo jesmo li sve dobro isplanirali – govori Mamić.

>>Mamić: Ibanez je dobio ukor, a o Celticu još ne razmišljam

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije