Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U EUROPI

Dinamo je u zadnje četiri godine bolji i od Milana i Celtica po jako bitnom podatku

Zagreb: Dinamo protiv Genka u 5. kolu UEFA Europa lige odigrao 1:1
Goran Stanzl/PIXSELL
27.11.2021.
u 08:20

Primjerice, po koeficijentu u zadnjih pet godina Dinamo je 33., ispred europskih velikana Valencije (36.), Milana (38.), Marseillea (48.), Celtica (49.)...

Bez obzira na rasplet posljednjeg kola Skupine H Europske lige, Dinamo je već osigurao proljeće u Europi, ili kroz Europsku ligu ili kroz Konferencijsku. Kako god, ovo je plavima već treće europsko proljeće u protekle četiri godine, što ih čini najboljim klubom u ovom dijelu Europe.

Jedina momčad iz ovog dijela Europe koja donekle parira plavima je Crvena zvezda, koja je prekjučer osigurala drugo proljeće u Europi u posljednje četiri godine. Hrvatski klubovi Osijek, Rijeka i Hajduk, nažalost, nisu bili ni blizu proljeća u Europi, baš kao ni srpski Partizan ili slovenski klubovi Olimpija i Maribor. No, lako za usporedbu s klubovima iz okruženja, ionako već svi znaju da je Dinamo od njih uvjerljivo najbolji, no za pohvalu je da je zagrebački klub u posljednje vrijeme uspješniji i od mnogih europskih velikana. Primjerice, po koeficijentu u zadnjih pet godina Dinamo je 33., ispred europskih velikana Valencije (36.), Milana (38.), Marseillea (48.), Celtica (49.)...

Zanimljivo, Dinamo je u posljednje četiri godine izborio tri europska proljeća, a nekadašnji europski prvaci Celtic i Milan po dva. I zato se trebamo ponositi Dinamovim uspjehom i novim europskim proljećem, pa makar ono bude i u slabijoj, Konferencijskoj ligi. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Pravi Slovenc
Pravi Slovenc
11:45 27.11.2021.

Glavni razlog za dobre rezultate osijeka rijeke i hajduka je krznar koji je doma prosuo 6 bodova u porazima od slavena i lokosa, remiju s istrom i rijekom i to je već 10 izgubljenoh bodova s kojima bi dinamo bio uvjerljivo ispred svih.. nažalaost dok neznalica krznar ne ode dinamo će propadati i gubiti bodove jer uprava štedi da ne dovede pravog trenera! Uprava odlazite skupa s krznarom u paketu!!!!!

BI
billynik
09:14 27.11.2021.

Ovi Članci su postali smiješni, Dinamo je sve lošiji ali sve draži onima koji su ga do jučer pljuvali. Samo ako Krznar ostane netko drugi može biti prvak.

CO
coky
08:54 27.11.2021.

Sve se druka da Krznar ostane, ako sutra ne pobjedi u Šibeniku, može pakirati kofere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije