Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUNI K'O BROD

Dinamo je ove sezone u Ligi prvaka zaradio golem novac, iznos je nevjerojatan

Zagreb: Dinamo i Chelsea u utakmici prvog kola UEFA Lige prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
07.09.2022.
u 10:52

Čak 15,6 milijuna € dobio je svaki sudionik Lige prvaka, a klubovi poput Dinama koji su igrali i kvalifikacije i play-off mogli su zaraditi još dodatnih osam milijuna eura

Nogometaši Dinama pobjedom protiv Chelseaja s rezultatom 1:0 u Maksimiru započeli su svoj nastup u skupini E Lige prvaka. Strijelac jedinog gola bio je Mislav Oršić u 13. minuti.

Bio je to ujedno i prvi pogodak u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Dinamo će u 2. kolu za osam dana gostovati kod Milana, a Chelsea će ugostiti RB Salzburg.

Kako je istočna tribina i dalje zatvorena nakon potresa, u prodaju je pušteno tek nešto više od 20.000 ulaznica koje su razgrabljene za nekoliko sati. Navijačima Chelsea bila je osigurana južna tribina, a u Zagreb ih je doputovalo 500-tinjak.

Atmosfera je cijeli susret bila sjajna, tribine se nisu gasile, a ritam je davao raspjevani BBB gurajući plave prema velikom podvigu i pobjedi. A Dinamo je u konačnici dobro zaradio.

Čak 15,6 milijuna € dobio je svaki sudionik Lige prvaka, a klubovi poput Dinama koji su igrali i kvalifikacije i play-off mogli su zaraditi još dodatnih osam milijuna eura. Svaka pobjeda u elitnom natjecanju, pa tako i ova jučerašnja protiv Chelseaja, nosi dodatnih 2,8 milijuna €, a svaki neodlučeni rezultat 930.000 €. Uglavnom, Dinamo je dosad već zaradio gotovo 27 milijuna eura! 

>> Novinar Večernjeg lista Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu: 'Dinamo je u svakom smislu briljirao'

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar mrkyyy
mrkyyy
11:26 07.09.2022.

Dinamo je zaradio pola stadiona u par mjeseci

CA
Cambridge
11:08 07.09.2022.

Toliko novaca svi nasi klubovi nece zaraditi u iducih 100 godina.

Avatar mrbr
mrbr
12:48 07.09.2022.

Ajmooo novi stadion!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije