Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA KALKULACIJA

Dinamo je odmorniji od Hajduka, no Čačić kaže: Splićani će pronaći rezerve za derbi

Zagreb: Ante Čačić održao konferenciju za medije uoči uzvrata protiv Ludogoretsa
Marko Lukunic/PIXSELL
13.08.2022.
u 09:21

Dinamov trener Ante Čačić korektno čestitao Hajduku pred današnji derbi (21.05 sati)

Pravi europski ritam imaju Dinamo i Hajduk, taj ritam plavih traje nešto dulje jer su igrali dvije utakmice u drugom pretkolu, nisu odgađali utakmice u našoj ligi, dok su Hajduku dvije odgođene. No, ovog su tjedna imali teške europske ispite, koje su uspješno položili i zbog toga će i sljedećeg tjedna u europske kvalifikacijske akcije, Dinamo u Norvešku, a Hajduk u Španjolsku.

Hajduk se više potrošio

Između tih europskih utakmica ugurao se u njihov raspored i današnji međusobni derbi (21.05 sati). Može se očekivati da je Dinamo nešto odmorniji, ipak je igrao kod kuće i to u utorak s Ludogorecom, a Hajduk je igrao dan poslije i još je morao putovati iz Portugala, pa sada putovati u Zagreb. No, prije analize tog detalja, trener Dinama Ante Čačić poželio je reći:

– Čestitam Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige, to je odličan rezultat, dobar i za Hajduk i za hrvatski nogomet. I to govori u prilog toga da ćemo gledati pravi derbi, obje su momčadi u dobrom raspoloženju. Igramo protiv vječnog rivala, koji je plasmanom u sljedeće europsko pretkolo učinio još veću draž ovoj međusobnoj utakmici.

Potom se okrenuo i činjenici da bi Hajduk u derbi mogao ući nešto umorniji.

– Oni su se više potrošili, mi ovakav ritam utakmica imamo češće od Hajduka. Ali, derbi je poticaj svakome, ne bih rekao da je to hendikep. Sigurno će njihov trener pronaći neke rezerve u momčadi, a oni koji budu igrali dat će maksimum u ovoj utakmici – kazao je Čačić.

S obzirom na to da će plavi već u utorak igrati na sjeveru Europe, da će ići na dalek put, a derbi će sigurno zahtijevati i velike napore njegove momčadi, možda se mogu očekivati kalkulacije s momčadi za današnji ogled s Hajdukom.

Bolji su nego u Superkupu

– Nikad ne kalkuliram sa sastavom, želim dobiti svaku utakmicu, ali moram gledati "preko brda" jer nas čeka još puno važnih utakmica. Ali, imamo dovoljan kadar i igrače koji mogu igrati i pobijediti, i jedini je put taj da imamo što više igrača u rosteru. Jedina mi je misao dobiti utakmicu – odgovorio je trener Dinama te, naravno, nije želio otkriti sastav.

Na upit hoće li danas igrati isti stoperski par B. Šutalo Perić, hoće li na lijevom beku biti Ljubičić ili Bočkaj, brk mu se samo nasmiješio.

– Nakon utakmice s Ludogorecom imali smo samo jedan trening, i to je bila šetnja Maksimirom, te jučer jedan. Kad vidim u kakvom je tko stanju, onda ću odlučiti tko će igrati.

Osim čestitanja Hajduku na europskom uspjehu, Čačić očekuje i bolji Hajduk u odnosu na njihove zadnje dvije utakmice.

– Hajduk je u boljem stanju nego u Superkupu. Igrali smo dvije utakmice, u prvoj je poluvrijeme bilo ravnopravno, u drugom smo bili bolji, u Superkupu smo dominirali i samo zahvaljujući vrataru Kaliniću utakmica je došla do jedanaesteraca. No, danas očekujem dvosmjernu utakmicu – zaključio je Čačić.

>> Pogledajte redove u Maksimiru za ulaznice

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kažemja
13:24 13.08.2022.

Hajduk je nakon ne znam koliko godina prošao pretkolo nekog europskog natjecanja i sad je silno umoran . Dinamo igra svake godine grupne faze europskih liga i opet uspije osvojiti titulu prvaka.

BS
Blue_shirt
12:11 13.08.2022.

Koja je logika da je odmorniji klub koji je od pocetka prvenstva (35 dana) odigrao 8 utakmica, od kojih je 5 bilo u kup sistemu dakle eliminacijski pritisak rezultata ? A ne klub koji je u istom periodu odigrao samo 5 utakmica, od kokih 3 u eliminacijskom kuo sustavu. Dakle jedni igraju u prosjeku svaka cetiri dana a drugi igraju jednom tjedno u prosjeku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije