Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izravno u osminu finala

Dinamo ipak osigurao prvo mjesto u skupini! 'Svaka čast Bayernu, ali..'

Juniori Dinama
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/12
09.12.2015.
u 19:07

Uspavali smo se zbog činjenice da smo prošli dalje, kaže Kalaica Cvitanović igračima: Jeste li čuli pljesak kad ste napuštali travnjak nakon prvih 45 minuta? Muk. Naravno, jer pljesak nismo ni zaslužili

Bez obzira na poraz od Bayerna (0:1) u posljednjem kolu juniorske Lige prvaka, nogometaši Dinama igrat će na proljeće u ovom elitnom natjecanju. Da stvar bude bolja, izabranici Marija Cvitanovića osvojili su prvo mjesto u skupini i neće morati igrati doigravanje jer im je na ruku išlo to što je kasnije Olympiakos pobijedio Arsenal sa 2:0.

Ostat će upamćeno da su mladi dinamovci na svom travnjaku osvojili tek jedan bod u tri utakmice, ali su, zahvaljujući trima gostujućim pobjedama, otišli dalje.

– Svaka čast Bayernu, ali mislim da smo mi bili bolja momčad. Ali nismo bili pravi, nismo igrali na nivou prijašnjih utakmica. Šteta što nismo zadovoljili rekordan broj gledatelja. Rekao sam dečkima u svlačionici, uoči drugog poluvremena – jeste li čuli pljesak s tribina kada ste napuštali travnjak nakon prvih 45 minuta? Muk je značio da nisu. Jer pljesak nismo ni zaslužili u prvom poluvremenu – rekao je Mario Cvitanović, trener Dinama.

Imali su mladi plavi tri lijepe prilike u prvom poluvremenu, ali Božić, dvaput, i Gojak se nisu najbolje snašli. No, imali su i gosti priliku za vodstvo kada se Shabani našao sam pred Šemperom, ali je promašio.

Igrali smo oslabljeni

– Drugo poluvrijeme odigrali smo puno, puno bolje. Imali smo i velik broj prilika. Nismo zabili. Oni jesu. I to iz jedne kontre. Da smo mi postigli prvi pogodak, sve bi izgledalo puno drugačije i uvjeren sam da bismo pobijedili. Ispada da nam domaći travnjak ne leži. No, imamo priliku to popraviti na proljeće. Nije zanemariva činjenica da smo igrali oslabljeni. Benković je pridružen prvoj momčadi, a nedostajao je Sosa. Možda nam se na proljeće pridruži i Çekiçi – rekao je Cvitanović.

Nije li razlog poraza i premorenost igrača. U početnoj postavi imali ste petoricu igrača (Šemper, Hudeček, Kalaica, Brekalo, Moro, op. p.) koji su igrali na Svjetskom prvenstvu U-17 u Čileu?

– Sigurno je da su dečki umorni, ali ne bih se vadio na tu kartu. Istina je da nemamo vremena zajedno trenirati jer svi ti dečki igraju za nekoliko selekcija Dinama. A dobro svi znamo da bez treninga i ne može biti dobrih rezultata – zaključio je Cvitanović.

Jedan od tih koji je odigrao velik broj utakmica je Josip Brekalo.

– Koliko sam odigrao utakmica ove sezone? Iskreno ne brojim, ali znam, da ih je bilo puno. Ne krijem da sam umoran. Sreća da je kraj i sada slijedi zasluženi odmor – rekao je Brekalo.

Branimir Kalaica, stoper Dinama, ovako je vidio utakmicu:

– Malo nas je uspavala činjenica da smo prošli dalje. Prvo poluvrijeme bila je uglavnom uspavanka. U drugom smo krenuli puno ozbiljnije prema njihovim vratima, no skupo nas je koštala jedna pogreška iz koje je Stefandi postigao jedini pogodak na utakmici – rekao je Kalaica.

Junak Bayernov vratar

Junak susreta bio je Christian Früchtl, vratar Bayerna koji je obranio nekoliko sjajnih udaraca Lovrenu i Olmu.

– Silno smo željeli dokazati da jedan osvojeni bod do ove utakmice nije pravi odraz naše kvalitete. Zato smo i slavili ovu pobjedu kao da smo osvojili Svjetsko prvenstvo – rekao je Früchtl.

>>Slabašni Bayern šokirao Dinamo i pobijedio 1:0!

Komentara 1

DH
dalibor.hren
20:07 09.12.2015.

Balavanderi su se opustili!? Pa, ne igraju protiv Milanovićeve Špičkovine nego protiv "SLABAŠNOG" Bayerna! Sutra bi trebali trčati, trčati i samo, za kaznu trčati, bez lopte, do iznemoglosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije