Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt za djecu

Dinamo hrvatski predstavnik u projektu Football for Friendship

Football for Friendship
Foto: GNK Dinamo
1/4
01.05.2014.
u 15:42

- ''Nogomet za prijateljstvo'' kao jedan od rijetkih projekata radi na popularizaciji sporta među mladima i ističe istinske vrijednosti koje bi momčadski sport trebao razvijati kod mlade populacije

GNK Dinamo Zagreb uključio se kao jedini hrvatski predstavnik u projekt Nogomet za prijateljstvo (FOOTBALL FOR FRIENDSHIP). Riječ je o društveno odgovornom projektu za djecu kojeg provodi Gazprom. Druge godine održavanja projekta broj uključenih zemalja povećan je na 16, a po prvi put bit će uključen i hrvatski predstavnik. Mladi nogometaši zagrebačkog Dinama u projektu će sudjelovati zajedno sa svojim vršnjacima iz najvećih europskih klubova te na kraju uživo gledati utakmicu finala Lige prvaka.

U sklopu projekta Nogomet za prijateljstvo mladi nogometaši u dobi od 12 do 14 godina promovirat će razvoj dječjeg nogometa, popularizirati sport među mladima, kao i zdrav načina života, širenje tolerancije i prijateljstva među djecom iz različitih zemalja. Vrhunac projekta bit će odlazak svih uključenih mladih nogometaša u Lisabon gdje će sudjelovati na drugom Međunarodnom dječjem forumu Football for Friendship te prisustvovati finalu UEFA Lige prvaka 2014. na Estádio do Sport Lisboa e Benfica.

O sudjelovanju u projektu Nogomet za prijateljstvo glavni direktor kluba Tomislav Svetina kaže: - ''Nogomet za prijateljstvo'' kao jedan od rijetkih projekata radi na popularizaciji sporta među mladima i ističe istinske vrijednosti koje bi momčadski sport trebao razvijati kod mlade populacije. Mi u Dinamu vrlo veliku pažnju poklanjamo upravo razvoju mladih nogometaša zbog čega smo prepoznali zajedničku misiju kluba i projekta ''Nogomet za prijateljstvo''. Izuzetno nam je drago što će zahvaljujući projektu naši mlađi pionira osjetiti atmosferu finala UEFA Lige prvaka 2014., a to će zasigurno biti iskustvo koje nikada neće zaboraviti.

Osim mladih nogometaša koji će predstavljati Hrvatsku u prijestolnici Portugala i pobjednik natječaja Ja sam novinar! otputovat će u Lisabon kako bi izvještavao o drugom Međunarodnom dječjem forumu te o dojmovima s finala UEFA Lige prvaka 2014. Natječaj Ja sam novinar! provodi se u zemljama sudionicama projekta, a namijenjen je djevojkama i mladićima od 12 do 14 godina koji vole sport te se vješti u pisanju na engleskom. Svi zainteresirani u sudjelovanje na natječaju mogu se do 18. travnja javiti na e-mail: f4f_croatia@gazprom-football.com.

Komentara 1

MO
mojazemlja
16:21 01.05.2014.

Jesu birale dame ili GNK...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije