Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGAO IZ SPORTINGA

Dinamo doveo pojačanje iz Sportinga, igrača koji ne može nastupiti u Europskoj ligi

HNK Rijeka -  The New Saints F.C
Goran Kovacic/PIXSELL
20.10.2020.
u 07:55

Ove će jeseni konkurirati samo za utakmice prvenstva i Kupa, ali ne i za dvoboje Europa lige s obzirom na to da su prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni zaključene još ranije.

S Rijekom je prekinuo Dinamov niz osvajanja naslova i 2017. godine dohvatio prvenstvo i Kup, a od ovoga će tjedna opet krenuti u lov na dvostruku krunu, ali u – plavome dresu. Josip Mišić, donedavni vezist lisabonskog Sportinga i bivši igrač Osijeka i Rijeke, novi je član maksimirskoga kluba u kojem će osnažiti konkurenciju u sredini terena. Sa Sportingom je dogovorena posudba do ljeta 2021. uz opciju kupovine.

Ove će jeseni konkurirati samo za utakmice prvenstva i Kupa, ali ne i za dvoboje Europa lige s obzirom na to da su prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni zaključene još ranije.

Mišić je rođen 28. lipnja 1994. godine u Vinkovcima, prošao je Osijekovu nogometnu školu, a nakon dvije i pol sezone u prvom sastavu bijelo-plavih prešao je u Rijeku s kojom je 2017. osvojio dvostruku krunu. U međuvremenu je godinu dana proveo na posudbi u talijanskoj Speziji. U siječnju 2018. godine potpisao je za Sporting, a godinu kasnije otišao na posudbu u solunski PAOK u kojem je bio do ljeta ove godine i osvojio grčko prvenstvo i dva Kupa.

U maksimirskom će klubu kao svestrani igrač moći pokriti više pozicija u veznome redu. Protiv Dinama je, primjerice, u HNL-u u dresu Osijeka i Rijeke pokrivao i desnu i lijevu stranu veznoga reda, igrao je i zadnjeg veznog, a i “desetku”...

Dolaskom u maksimirski klub postat će peti igrač koji je u karijeri nastupao za Dinamo i Sporting, Prethodnici su Tomislav Ivković, Danijel Pranjić i portugalski dvojac Tonel i Wilson.

Ključne riječi

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
09:53 20.10.2020.

Ako ga Dinamo otkupi nakon isteka posudbe može se reći kako je Sportingu upala sjekira u med...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije