Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAMJENA ZA ADEMIJA

Dinamo bi sutra kupio Ivana Močinića ako se Mišković ne bi naljutio

Ivan Močinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.12.2015.
u 16:35

Plavi su spremni platiti odštetu od 2,5 milijuna eura za Močinića.

Izostanak kažnjenog Arijana Ademija nenadoknadiv je gubitak za Dinamo! U svakoj malo jačoj utakmici osjeća se neigranje kapetana plavih, koji je na poziciji zadnjeg veznog bio nositelj agresije i čvrsti predblok ispred posljednje obrambene linije, a istodobno je nerijetko znao povući loptu u protunapad i priključiti se brzim napadačkim akcijama svoje momčadi.

– Antolić i Machado po vokaciji nisu zadnji vezni, no silom prilika odrađuju tu zadaću. Zasad nemamo rješenje, naravno da ga moramo potražiti – rekao je Dinamov trener Zoran Mamić poslije dvoboja s Hajdukom, poslije utakmice u kojoj su Splićani dominirali sredinom travnjaka.

Neraskidiva poveznica

Ta je utakmica zapravo bila najbolje zrcalo Dinamove igre bez Ademija. Bez agresije i prekršaja, plavi nisu mogli parirati suparniku, koji ih je i trkački nadvisio u veznom redu. Ademi je obavljao onaj “rudarski, prljavi posao”, koji je definitivno podcijenjen, ali bez toga dijela igre nema ni umjetničkih poteza, jedno je neraskidivo povezano s drugim! Sjetimo se samo koliko je Luka Modrić igrao slobodnije i za oko ljepše u Dinamu i reprezentaciji kad je (i)za njega “stražnjicu gulio” Ognjen Vukojević...

No Ademija nema, Dinamo će ovih dana uputiti žalbu Uefi na drakonsku četverogodišnju kaznu neigranja zbog dopinga, vidjet ćemo kako će se Uefa odnositi prema toj žalbi. Ali u maksimirskom klubu svakako moraju pronaći rješenje za poziciju zadnjeg veznog, za jedno od ključnih mjesta u svakoj momčadi koja želi ostvariti dobar rezultat.

Dinamovi su se skauti već rastrčali na nekoliko strana tražeći zamjenu za Ademija. Jedan je od skauta, doznali smo, nedavno bio u Slovačkoj, pogledat će se još nekoliko igrača, ali svakako se ne smije zanemariti ni vlastita omladinska škola. Tu je “mali” Ivan Šunjić, 19-godišnji kapetan juniora koji sjajno igraju u Ligi prvaka, predviđaju mu lijepu nogometnu budućnost. Međutim, predviđali su je i Jakovu Biljanu, koji je naglo nestao s “nogometne karte” i tavori u drugoj Dinamovoj momčadi.

Riječki suficit zadnjih veznih

Pogledat će se i prema ostalim klubovima Prve HNL, a zanimljivo je da Rijeka ima suficit solidnih igrača baš na toj poziciji – Močinić, Bradarić, Maleš, Radošević... I nije više tajna da bi Dinamo već sutra “iskeširao” klubu s Kantride traženu odštetu za Močinića (oko 2,5 milijuna eura) kad bi to predsjednik Rijeke Damir Mišković mirno prihvatio. Dinamo, naime, ne želi zbog jednog transfera, pa makar to bilo i dovođenje Močinića, riskirati narušavanje dobrih odnosa s Rijekom...

Neprijeporno je da će Dinamo morati reagirati već u idućem, zimskom prijelaznom roku. No ovaj se put ne smije pogriješiti kao, primjerice, prošloga ljeta kad je za tu poziciju doveden Portugalac Goncalo, koji baš ničime nije opravdao dovođenje. Pozicija zadnjeg veznog iznimno je važna, taj igrač mora biti trkački jak, agresivan, taktički zreo i mudar, dobar u skok-igri, a ni tehnika mu ne smije biti slaba strana. Sve je to imao Ademi, no sad ga više u Maksimiru nema i Dinamova igra definitivno pati.

>>Ademi ovo nije mogao uzeti slučajno! Pozitivan na anabolički steorid stanozolol?!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije