Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Dinamo - Ajax iz minute u minutu

Dinamo Ajax
Željko Lukunić
05.11.2009.
u 17:05

Dinamo je u 4. kolu Europske lige izgubio na Maksimiru od Ajaxa sa 0:2. Modri su utakmicu završili sa devet igrača, a za Nizozemce su zabili Pantelić i De Zeeuw.

Dinamo nakon tri kola nema nijedan bod iako su slavili u Temišvaru, ali Uefa je bila nemilosrdna i zbog huligana kaznila modre oduzimanjem bodova te u današnji susret ulaze s nulom. U prvom susretu s Ajaxom Dinamo je izgubio u Amsterdamu 1:2.

Zbog ozljeda i kartona Kruno Jurčić ne može računati na Marija Mandžukića, Milana Badelja, Igora Bišćana i Filipa Lončarića.

- Atmosfera u našoj svlačionici je fenomenalna, doista fenomenalna, priče koje se šire nemaju veze s istinom, tu nema baš nikakvih problema. Kod mojih igrača tek se osjeti zamor materijala jer tempirali smo formu za ranije - rekao je Jurčić u najavi utakmice.

Dinamo - Ajax 0:2

Tijek susreta:

Kraj utakmice Ajax je u drugom poluvremenu rutinirano priveo utakmicu kraju i iz Maksimira nosi tri boda, a Dinamo je nakon četvrtog kola izgubio sve šanse za drugim krugom.

90' Pokušao je Ibanez iz slobodnog udarca, ali njegov udarac obranio je Stekelenburg.

88' Ajax rutinirano privodi utakmicu kraju, prijete sa svih strana, ali čini se da su se zadovoljili sa 2:0.

82' Redaju se prilike pred vratima Dinama, ali Butina uspijeva zaustaviti napadače Ajaxa.

77' Iz igre je kod Ajaxa izašao Emanuelson, a u igri je Sulejmani. A kod Dinama izašao je Ilija Sivonjić, a u igri je Ibanez.

75' Iz slobodnog udarca pucao je Emanuelson, ali ponovno je odličan na vratima bio Butina i odbio u korner.

73' CRVENI KARTON Calello je u 73. minuti dobio drugi žuti karton i Dinamo u posljednjih 20-ak minuta ima samo devetoricu na terenu.

69' Nakon jednog nezgodnog starta Suareza u kaznenom prostoru ostao je ležati Tomo Butina, ali na sreću sve je prošlo u redu i on je nastavio susret.

65' Za prvu zamjenu odlučio se Jol. Umjesto Enoha upao je Donald.

Anderlecht od 69. minute u Bruxellesu vodi 2:1. Strijelac je bio Boussuffa.

61' Još je jednom fantastični Tomo Butina bio junak Dinama, ovog puta pred njega je izašao Suarez, ali Butina je bio na mjestu i odličnom reakcijom spriječio 0:3.

56' Nizozemci pletu mrežu oko Dinamovog gola, ali zasad odoljeva obrana modrih.

55' Ajax je imao priliku nakon prekida, ali udarac Van der Wiela nije bio opasan po vrata Dinama.

50'  Zaprijetio je Dinamo iz prekida. Nabacio je Sammir sa desne strane, ali uspjela je obrana Ajaxa otkloniti opasnost.

U Bruxellesu je Timisoara preko Parksa izjednačila na 1:1.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, a Jurčić je umjesto Vrdoljaka u igru odmah na početku drugog dijela uveo Chagu.

Kraj poluvremena Nakon prvih 45 minuta Ajax na Maksimiru ima 2:0 te igrača više. Dinamo će trebati čudo da se vrati u utakmicu.

45' +1 GOOOOOOOOLLLL Na lijevoj strani poskliznuo se Dejan Lovren, a to je iskoristio Suarez, ušao u kazneni prostor i nabacio da glavu De Zeeuwa, koji je pogodio pokraj Butine.

42' Kruno Jurčić odlučio se za prvu zamjenu. Umjesto Pedra Moralesa ušao je Barbarić.

41' Novu veliku priliku Ajaxa fenomenalno je obranio Tomo Butina i još jednom spriječio povećanje vodstva.

37' Mister promašaj Ilija Sivonjić potvrdio je svoj epitet u 37. minuti. Tomečak ga je lijepo proigrao i on se na rubu šesnaesterca našao sam pred Stekelenburgom. Udarac je izgledao kao dodavanje vrataru Ajaxa.

36'  CRVENI KARTON Od 36. minute Ajax ima igrača više. Zbog udarca laktom u glavu Pantelića sudac je isključio Cufrea.

34' Dinamo pokušava, ali sve je dobro dok lopta ne dođe na 30-40 metara od vratiju Ajaxa, a tada nema ideje, pa se sve svodi na duge lopte stopera prema napadačima.

30' Prvi žuti karton na utakmici dobio je Calello zbog prekršaja s leđa na Suarezu.

Dinamo na ruku ne ide ni rezultat iz Bruxellesa gdje Anderlecht pogotkom Suareza iz kaznenog udarca vodi 1:0 protiv Timisoare.

27' Ajax je izveo tri udarca u nizu iz kuta, a fantastični Tomo Butina spriječio je da Ajax nakon pola sata igre nema već 2:0.

23' Butini je zaprijetio Suarez, ali udarac je otišao preko vratiju Dinama.

22'  Tomečak je izborio jednu loptu, dao povratnu loptu, ali Sivonjić je bio na krivoj nozi i nije uspio do nje doći. Lopta je došla do Sammir, ali njegov udarac išao je ravno u vratara Ajaxa.

17' Kovač je odlično povukao, dodao do Sivonjića, ali njegov udarac sigurno je obranio Stekelenburg.

13' GOOOOOOOOOLLLLL 0:1 Pantelić je iskoristio katastrofalnu reakciju Dinamove obrane nakon ubacivanja Emanuelsona s desne strane i matirao nemoćnog Butinu.

8' Prva prijetnja Dinama prema vratima Ajaxa, ali Moralesov udarac završio je u bloku.

4' Butini je sa 25 metara zaprijetio Emanuelson, ali uspio je vratar Dinama uz male poteškoće zaustaviti loptu.

3' Prva velika prilika za goste nakon vrlo lijepe akcije. Suarez je probio desnu stranu, ubacio u sredinu, gdje je Emanuelson spustio loptu na De Zeeuwa, ali njegov udarac uspjela je blokirati obrana.

Predvođeni sudačkom petorkom igrači su izašli na prazni Maksimir. Dinamo kao kapetan predvodi Robert Kovač, a goste Luis Suarez.

Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Kovač, Cufré - Calello, Vrdoljak - Tomečak, Sammir, Morales - Sivonjić

Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, De Jong - De Zeeuw, Emanuelson, Anita, Enoh - Pantelić, Suarez.

Sudac: Mike Dean (Engleska).

Ključne riječi

Komentara 15

MI
milton
17:57 05.11.2009.

ne slažem se sa sastavom. A Papi.

VI
Visnjevac
20:36 05.11.2009.

Dinamovi igraci vrte neke cudne piruete.Okrecu i vrte se oko svoje osi,jalovo je to i tuzno.Tuzno je viditi Samira,Etta,Moralesa i Cufra kako djeluju nepokretno bas staracki.To nije nogomet i to netreba slati u Evropu.

ML
malo lud
17:27 05.11.2009.

samo da priupitam. protiv kog purgeri prosvjeduju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije