Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HMNL

Derbi u dvojki! BBB uz plave protiv snažnog Splita

Futsal Dinamo
Foto: VL
06.10.2017.
u 11:24

U momčad iz grada pod Marjanom su ovog ljeta došli hrvatski reprezentativci Tihomir Novak i Luka Perić iz Nacionala, slovenski reprezentativac Matej Fideršek i najbolji igrač Squarea Maro Đuraš, zbog čega Split Tommy opravdano nosi naziv favorita

Dok traje reprezentativna stanka na velikonogometnim terenima, klubovi 1. Hrvatske malonogometne lige započinju svoje natjecanje, i to već danas utakmicama Brod 035 – Novo Vrijeme Apfel i Vrgorac – Osijek Kelme, no svakako najviše pažnje prvog kola privlači subotnji veliki derbi u popularnoj Dvojki Doma sportova.

Ždrijeb je naime htio da se već na otvaranju sezone sastanu zagrebački Futsal Dinamo i Split Tommy, momčadi koje su u prošlogodišnjem polufinalu prvenstva Hrvatske odigrali nekoliko najzanimljivijih i najneizvjesnijih dvoboja hrvatskog futsala uopće.Split je prošao dalje s ukupnih 2-1 u pobjedama, a Bijeli su kasnije izgubili prvenstvo u finalu od Nacionala.

Split jači nego ikad

U momčad iz grada pod Marjanom su ovog ljeta došli hrvatski reprezentativci Tihomir Novak i Luka Perić iz Nacionala, slovenski reprezentativac Matej Fideršek i najbolji igrač Squarea Maro Đuraš, zbog čega Split Tommy opravdano nosi naziv favorita i najozbiljnijeg kandidata za osvajanje naslova prvaka.

Futsal Dinamo
1/10

S druge strane, iz Dinama su otišla tri reprezentativca Matej Horvat, Sadat Ziberi i Douglas Reed, kao i najbolji strijelac prošle sezone Hrvoje Penava koji je otišao na polugodišnju posudbu u malteški Luxol St. Andrews. Dinamo se zato osnažio mladim, domaćim igračima iz svoje škole futsala, a ključan faktor u svakoj, pa i ovoj utakmici bit će Bad Blue Boysi na tribinama koji će ponovno napraviti atmosferu u kojoj nikome nije lako uzeti bodove u Zagrebu.

Navijači kao šesti igrač

– Split je bio favorit i prošle godine, ništa čudno da su to i ove. Ambiciozni su, pojačali su se, ali sve to skupa treba dokazati i pokazati na terenu. Naša će ekipa rasti, u to ne sumnjam. U našoj dvorani, pred našim navijačima, nikome neće biti lagano, a to ćemo pokazati već u subotu. Cilj je biti bolji nego prošlu sezonu, dakle očekujemo plasman u finale – rekao je Mićo Martić, trener Futsal Dinama.

U preostalim utakmicama prvog kola, aktualni prvak Nacional dočekuje novopečenog prvoligaša Crnicu, Albona Potpićan Alumnus, a dubrovački Square zagrebačku Uspinjaču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije