Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atentat

Pokušaj ubojstva: Oružani napad na bivšeg njemačkog reprezentativca

Deniz Naki
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.01.2018.
u 16:22

Na Audi koji je vozio 28-godišnji nogometaš nepoznate osobe iz automobila u pokretu ispalile su više hitaca

U noći s nedjelje na ponedjeljak na njemačkoj autocesti A4 u blizini Durena izveden je oružani napad na njemačkog nogometaša tursko-kurdskog porijekla Deniza Nakija.

Na Audi koji je vozio 28-godišnji nogometaš nepoznate osobe iz automobila u pokretu ispalile su više hitaca. Dva metka su pogodila Nakijev automobil - jedan iznad lijeve gume, a drugi je pogodio B-stup, prostor između prednjih i zadnjih bočnih prozora.

Srećom, Naki nije stradao, sve je prijavio policiji, a za napad je optužio tursku tajnu službu.

- Preplašio sam se, bilo me strah za moj život. Pretpostavljam da je to bio agent turske tajne službe MIT ili neko drugi kome se ne sviđaju moji politički stavovi - rekao je Naki koji je više puta kritizirao politiku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Dok je igrao za turskog trećeligaša Ameda, Naki je u svibnju prošle godine osuđen na uvjetnu kaznu od 18 mjeseci zatvora zbog "propagande u korist zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK)".

Naki je rođen u Njemačkoj, a tijekom karijere je igrao za St. Pauli, Paderborn i Genclerbirligi. U mladosti je nastupao za mlade njemačke reprezentativne selekcije u generaciji s Matsom Hummelsom i Jeromom Boatengom.

Glasnogovornica policije izjavila je za njemačku novinsku agenciju DPA da tužiteljstvo u Aachenu ovaj slučaj istražuje kao pokušaj ubojstva.

Deniz Naki
1/9

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
07:56 09.01.2018.

Doci ce nas glave ovo raseljavanje i naseljavanje pripadnika drugih kultura...

DU
Deleted user
21:46 08.01.2018.

Tipični Nijemac-faca mi malo baca na Johanna Sebasitana Bacha.Da nije neki potomak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije