Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA NASLOV

Del Potro: Marin mi je prijatelj, ali sutra ćemo biti ljuti suparnici

Del Potro Mayer
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
26.11.2016.
u 21:55

– Susreti Davisova kupa ne izmore toliko fizički koliko psihički. No, stisnete zube i igrate mečeva koliko treba – poručio je Del Potro.

Već pet godina prošlo je otkad je Marin Čilić pobijedio Juana Martina Del Potra u međusobnom meču. Bilo je to u 2. kolu u Torontu 2011. godine, a nakon toga naš tenisač nanizao je pet uzastopnih poraza. I to čistih, bez osvojenog seta.

No, Čilić je svejedno optimističan uoči današnjeg meča s najboljim argentinskim tenisačem.

– U nekima od tih mečeva vraćao sam se nakon ozljede i pauze zbog suspenzije, pa nisam bio potpuno spreman. Ovo je ionako potpuno novi meč, Davisov kup, i to finale, nije isto kao meč na nekom običnom turniru – rekao je Čilić.

Iako je Del Potro trenutačno 38. tenisač svijeta, a Čilić 6., Argentinac je sutra ipak blagi favorit. Nažalost, Del Potrova igra ne odgovara našem tenisaču.

I Marinu i Juanu Martinu današnji meč bit će već treći u tri dana.

– Susreti Davisova kupa ne izmore toliko fizički koliko psihički. No, stisnete zube i igrate mečeva koliko treba – poručio je Del Potro te se osvrnuo na svog suparnika i prijatelja Čilića.

– Znamo se od 12. godine, zajedno smo teniski odrasli, igrali jedan protiv drugog ai kao klinci. Također, obojica smo osvojila i US Open. Prijatelji smo, ali u nedjelju ćemo biti veliki suparnici – zaključio je Del Potro.

Marin i Juan Martin su vršnjaci, obojica imaju 28 godina, a zarada u karijeri gotovo im je identična. Argentinac je od turnirskih nagrada zaradio 16,3 milijuna dolara, a Hrvat samo 100.000 dolara više.

Po broju turnira je Del Potro bolji (19-16), no Čilić ima više pojedinačnih pobjeda u Davisovu kupu (22-14). Nadamo se da će Marin sutra pridodati još jednu. Meč počinje u 14 sati.

Možda zaigra Pella

Drugi meč dana, možda i odlučujući, trebali bi pak igrati Ivo Karlović i Federico Delbonis. Ivo je favorit, što potvrđuju i tri njegove pobjede u četiri međusobna meča. A i tu jednu Delbonis je ostvario nakon Karlovićeve predaje zbog ozljede, u 1. kolu ovogodišnjeg Australian Opena.

Ivo je čak 11 godina stariji od Federica, a zaradio je puno više od turnirskih nagrada (8,1 milijuna USD prema 2,3 mil. USD). Razlika je na Ivinoj strani i u broju naslova (8-2), a i u renkingu na ATP listi. Div sa Šalate je 20. tenisač svijeta, a Delbonis 41.

– Spreman sam donijeti pobjednički bod bude li potrebno – poručio je Karlović.

Argentinski izbornik Daniel Oršanić najavio je da će mogući peti, odlučujući meč igrati Delbonis, no njihovi novinari tvrde da bi možda mogao iznenaditi te na teren poslati Guida Pellu. No, s obzirom na to da je podloga u Zagrebu dosta brza, a da je Pella ipak zemljaš, logičnije je da se Karloviću suprotstavi Federico Delbonis.

Komentara 2

NA
Nadimak06
09:29 27.11.2016.

Dosadasnji omjer uopce nije vazan. Marin igra pred svojom publikom za konacnu pobjedu i vjerujem da cemo nakon toga meca slaviti!

DU
Deleted user
11:14 27.11.2016.

Marine, zaboravi prijateljstvo! Jucer si pokazao da si u sjajnoj formi! Mozes ti to i danas! SRETNOOOOO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije