Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAO ZA LIVERPOOL

Dejan Lovren po visini transfera nadmašio čak i prijatelja Mandžukića!

Luka Modric i Dejan Lovren
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
26.07.2014.
u 23:00

Vrijednost transfera je 26 milijuna eura! Najskuplji je i dalje Modrić za kojeg je plaćen 51 milijun eura.

Dejan Lovren (25), stasiti i britki stoper hrvatske reprezentacije, upravo je, spektakularnim transferom u Liverpool, postao ne samo najskuplji branič Redsa u povijesti nego i drugi najbolje plaćeni hrvatski nogometaš.

Dogodilo se nešto gotovo nezamislivo: klubovi (Lyon, Southampton i Liverpool) su za Dejana od zime 2010. godine platili transferne odštete od čak 44 milijuna eura, pola milijuna više nego Wolfsburg, Bayern i Atletico za njegova prijatelja Marija Mandžukića! Najskuplje plaćeni hrvatski igrač još uvijek je Luka Modrić, s ukupnim odštetama od čak 51 milijun eura.

Kakav streloviti uspon Lovrena, zeničkoga atleta čija je liderska crta, ali i fascinantna obrambena moć, došla do izražaja tek kad se prošloga ljeta preselio na Otok. U Francuskoj je bio osporavan i kritiziran, a u Engleskoj je eksplodirao i postao najtraženija roba prijelaznoga roka. U reprezentaciji je, pak, kod Nike Kovača bio u drugom planu, sve do ozljede Gordona Schildenfelda. Na SP-u je odigrao sve tri utakmice i danas je u tandemu s Vedranom Ćorlukom nedodirljiv.

Stiže Remy

Prema informacijama iz Liverpoola, Dejan će se momčadi Redsa priključiti sljedeći tjedan u New Yorku, kao i Francuz Loic Remy. Belgijac Divock Origi pak ide na posudbu u Lille. Nevjerojatno zvuči podatak da je menadžer Redsa Brendan Rodgers do sada (bez Remyja i Origija) potrošio na pojačanja čak sto milijuna eura. Osim Lovrena, kupio je još dvojicu iz Southamptona, Lamberta i Lallanu, Cana iz Bayera i Srbina Markovića iz Benfice. Na žalost navijača Redsa, sva ta četvorica zajedno ne vrijede kao Luis Suarez. Njegov odlazak bit će ipak nenadoknadiv gubitak i sva silna ulaganja slaba su utjeha. Liverpool će se teško opet "potući" za naslov prvaka...

Dolazak Dejana Lovrena, drugog našeg igrača u Liverpool nakon Igora Bišćana (2000.-2005.), značit će i povećanje hrvatske kolonije u Ligi prvaka. U najopimističnijoj varijanti, u najelitnijem natjecanju mogla bi sljedeće sezone igrati čak devetorica hrvatskih igrača: u prvoj jakosnoj skupini su Modrić (Real), Rakitić (Barcelona) i Mandžukić (Atletico), u drugoj Srna (Šahtar), u trećoj Jedvaj (Bayer, igra 4. pretkolo), Radošević (Napoli, igra 4. pretkolo), Murić (Ajax) i Lovren (Liverpool), a u četvrtoj Subašić (Monaco). Šlag na tortu bio bi još plasman Dinama u Ligu prvaka.

Izostao zbog bolesti

Kad smo već kod Lovrena, njegov bivši klub Southampton izvijestio je da naš igrač u petak nije nastupio protiv Bournemoutha u prijateljskom srazu zbog - viroze. Valjda zbog iznenadne bolesti nije imao problema na liječničkom pregledu u Liverpoolu.

U engleskoj Premijernoj ligi, osim Lovrena, sljedeće sezone igrat će i Nikica Jelavić za Hull City. Ivan Strinić sprema se u West Ham, dok bi se Niko Kranjčar rado vratio u QPR...

Englesko prvenstvo počinje 16. kolovoza, a Liverpool u prvom kolu ugošćuje Southampton.

>> Dejan Lovren prelazi u Liverpool za 28 milijuna eura!

Komentara 8

AS
astoria121
08:11 27.07.2014.

Tomislav pokusava objasniti da ti igraci osiguravaju buducnost hrvatske reprezentacije. Ali i nakon ovog svjestskog prvenstva se vidjelo da se ti igraci vise brinu o svojim karijerama nego o nacionalnom dresu. Stoga, plasman na EP da, ali ne vjerujem daa ce se tu ista bitnije napraviti nego na zadnjim natjecanjima.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
09:53 27.07.2014.

Lovren je prošle sezone bio u ligi statistički ispred Kompaniya kojeg se smatra najboljeg stopera u engleskoj ligi. Navijači Liverpoola su oduševljeni

ČI
Čika
16:29 27.07.2014.

I Vidić je vrijedio puste milijune, pa je bio redoviti kiks igrač u srpskoj reprezentaciji. Ovaj je već skrivio 3 penala na račun hrvatske reprezentacije. Milijuni kluba koji je za sličnu cifru kupio ono drvo Carrolla čine ovo još jednim bacanjem para.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije