Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primitivizam najvišeg reda

Debakl Repeše i Budućnosti, naslov Zvezdi u civilizacijskom sumraku

22.04.2019.
u 22:55

Nakon organizacijskog sumraka u kojem su se domaći navijači parketom šetali kao Knez Mihajlovom, i pri tome napadali igrače Budućnosti, Zvezdu čeka zacijelo velika novčana kazna

U petoj utakmici finala doigravanja, prvoj takvoj u povijesti ABA lige, košarkaši Budućnosti nisu bili dorastao suparnik Crvenoj zvezdi (97:54) pa su Beograđani vratili pehar prvaka regionalne lige u svoj posjed.

Već na poluvremenu (47:21) vidjelo se da Budućnost Jasmina Repeše u ovoj utakmici nema nimalo svijetlu budućnost. 

Zvezdaši su tako osvojili svoj četvrti naslov (najviše ih ima Partizan, šest) pa će ponovo igrati Euroligu, dok će se Budućnost morati zadovoljiti Eurokupom baš kao i pobijeđeni polufinalisti Cedevita i Partizan. 

Od nezanimljive majstorice, puno je zanimljiviji bio uvod u utakmicu. Naime, susret je počeo 57 minuta nakon zakazanog termina, no dobro je da su se košarkaši Budućnosti uopće pojavili na parketu jer bilo je ideja i o tome da Podgoričani odbiju igrati ovaj dvoboj što bi se i dogodilo da nije ispražnjena tribina iza njihove klupe. 

Kada su izašli na zagrijavanje, igrači Budućnosti zasuti su tvrdim predmetima (kovanice, baterije za telefon, kamenje, pune flaše, dijelovi metle, upaljači), a po izvanrednom klupskom priopćenju 40-ak navijača Zvezde ušlo je na parket pa su Earl Clark i Norris Cole bili fizički napadnuti, a Nemanja Gordić gađan je stolicom. 

Prije nemilih scena, košarkaši Budućnosti na vratima svoje svlačionice susreli su se s ispisanim imenom svojeg kluba na albanskom  što je nešto što će disciplinski sudac lige Saša Pavličić Bekić morati tretirati, baš kao i sve ono što će uslijediti.

A među organizacijskim minusima domaćina je i to što je njihova zaštitarska služba Zvezdinim najvatrenijim navijačima dozvolila da igraju hakl i šetaju terenom na kojem za 45 minuta treba početi posljednja utakmica finala kao da su u Knez Mihajlovoj ulici. 

Takva uvertira očito je prilično loše utjecala na goste koji će se na takvo što zacijelo i vaditi. No, Budućnost je momčad koja je  sve tri utakmice bila raštimani orkestar, s puno neučinkovitih solista.

U prvoj su izgubili "minus 19", u drugoj su ostali na "minus 38" a u majstorici su zamrznuti na čak "minus 43". Podgoričani su na družinu podsjećali jedino u dvije podgoričke utakmice finala pa se ovdje postavlja pitanje da li su igrači lanjskog prvaka lige toliki strašljivci koji se ne mogu sabrati i kada se stvore uvjeti za igru ili su Zvezdini navijači, uz pomoć vodstva kluba koje potpaljuje vatru, toliko opaki da bi utjerali strah u kosti i košarkašima NBA prvaka.  

Komentara 4

NE
Nenadnbgd
08:31 23.04.2019.

Realno neko je ljubomoran što je Zvezda sinoć bila dominantna. U Podgorici je bilo deset puta gore, klasičan linč. Budučnost je počela da se ponaša kao Partizan kada izgubi od Zvezde.

CO
Conebgd
09:33 23.04.2019.

I partizan je dobio propusnicu za evroligu

CH
CharlesBukowski
07:12 23.04.2019.

pune flase?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije