Naslovnica Sport reprezentacija

Davor Šuker pisao Fifi i čestitao, odgovorio mu Zvonimir Boban

"U ime FIFA-e te posebice u ime našeg predsjednika Giannija Infantina, zahvaljujem na lijepim riječima"
23. srpnja 2018. u 14:03 74 komentara 50424 prikaza
Zvonimir Boban
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker zahvalio je Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na fantastičnoj organizaciju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska Francuska Fifine nagrade Lova do krova: Evo koliko su zaradili naši igrači i koliko će im dati Vlada

"Nakon povratka u Hrvatsku i nakon fantastičnog dočeka kojeg su građani Zagreba pripremili za hrvatsku reprezentaciju, vrijeme je da sažmemo dojmove koje je na nas ostavilo Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Organizacija turnira bila je više nego savršena u svim pogledima, uključujući organizaciju natjecanja, sigurnost, logistiku te administrativna pitanja. Sve je odlično funkcioniralo i glatko proteklo te su svima pružene najbolja potpora i usluge. U ime naše reprezentacije, delegacije, gostiju i navijača te u svoje ime osobno, želim izraziti zahvalnost Vama te svim dužnosnicima i zaposlenicima FIFA-e", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u pismu oslovljenom na predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina.

>>Pogledajte intervju sa Zlatkom Dalićem

Predsjednik HNS-a uputio je i pismo Zvonimiru Bobanu kao posebnom Infantinovom savjetniku za nogometna pitanja.

Hrvatska Vatreni ostavili trag Novo veliko priznanje: dva Hrvata u najboljoj momčadi Svjetskog prvenstva!

"Siguran sam da će ovaj odličan turnir poslužiti kao dodatno nadahnuće za daljnji razvoj organizacije na budućim natjecanjima FIFA-e. Uspjeh hrvatske reprezentacije nije samo rezultat talenta i dokazane vještine, već i rada našeg saveza, klubova i drugih sudionika na području razvoja nogometa te razvoja mlađih dobnih kategorija, u čemu nam je FIFA velika podrška", napisao je Šuker.

Doček Zlatka Dalića Novi izazovi? Strah zbog Dalića: Ima nevjerojatne ponude, uskoro će se znati ostaje li

Odgovor je stigao od Zvonimira Bobana.

"U ime FIFA-e te posebice u ime našeg predsjednika Giannija Infantina, zahvaljujem na lijepim riječima. Sve nas usrećuje čuti takva priznanja o ovom događanju, koje ste opisali kao najbolje Svjetsko prvenstvo do sada. Osobno i posebno zahvaljujem svim igračima koji su sudjelovali u najvažnijem uspjehu u povijesti hrvatskog sporta. Prizori dočeka u Zagrebu dokaz su neopisive sreće i ponosa koje su ovi igrači pružili hrvatskog narodu, te im kao jedan od tih ponosnih Hrvata želim izraziti neograničenu zahvalnost," napisao je Boban.

>>Pogledajte glazbene hitove u izvedbi vatrenih

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

  • klamerko:

    Dvije su dimenzije problema sa suđenjem. Prva dimenzija su konkretne odluke koje je donosio argentinski sudac, a sve su bile protiv Hrvatske (bilo je i par kornera koje je protiv Francuske trebalo dosuditi osim ona dva poklonjena gola Francuskoj). Druga ... prikaži još! dimenzija problema je način pristupa argentinskog suca VAR tehnologiji, gdje je na zahtjev Francuza išao gledati VAR, a na zahtjev Hrvata je uvijek odbijao uopće pogledati VAR. Slično je bilo i protiv Danske kad je Mandžukić na kojeg je išla lopta bio srušen u jedanaestercu, isti sidac Pitana iako je bilo zahtjeva - je savršeno odlučno odbio pogledati VAR. Dakle radi se o selektivnoj uporabi VAR-a, čime stanje u nogometu, u stvari, postaje puno gore nego prije kada VAR tehnologije uopće nije bilo. Od sada će sudac koji navija za nekoga ili dobije instrukcije od FIFA-e ići gledati VAR jedino i isključivo onda kada bi pregled VAR mogao doprijeniti momčadi za koju sudac navija, a u slučaju ako bi pregled VAR tehnologije mogao doprinijeti drugoj momčadi tj. naštetiti onoj za koju sudac navija ili je dobio instrukcije da mora pobijediti - onda u tom slučaju sudac - n i k a d - se neće odlučiti uopće ići gledati VAR tehnologiju (što je i bio slučaj sa Hrvatskom, ne jednom). Ova druga dimenzija problema je puno veća od prve dimenzije i nažalost premalo ljudi je svjesno ove dimenzije problema, a FIFA je po mom mišljenju baš zato i uvela VAR tehnologiju! Zašto to ništa Šukeru nisi napisao????????????????????????

  • juma:

    Hvala Zvone za posteno sudjenje u finalu.

  • vladek:

    Zašto je Hrvatska izgubila finele ? Pa to je osveta Argetinskoga suca,jer smo pobijedili Argentinu soa 3-0.To su riječi jednoga znanog Njemačkoga nogometaša