Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Davis zabio nevjerojatnih 59, velikan Nowitzki se upisao u povijest

Anthony Davis
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
22.02.2016.
u 08:39

Bogdanović je zabio samo tri poena, a Hezonja je ostao na nuli

Brooklyn Nets i Orlando Magic naših Bojana Bogdanovića i Marija Hezonje nisu uspjeli ostvariti pobjede sinoć, no zato su dvojica košarkaša napravili pothvate koji će se pamtiti. Anthony Davis zabio je u pobjedi New Orleans Pelicansa 59 poena i dodao tome 20 skokova, a Dirk Nowitzki prešao je 29 tisuća poena u svojoj bogatoj karijeri i time postao tek šesti u povijesti kojem je to uspjelo.

Nažalost, o utakmicama u kojima su sudjelovali naši košarkaši nema se što previše reći. Hornetsi su kao gosti svladali Netse 104:96, a Bogdanović je zabio samo tri poena i potvrdio da mu je jedina konstanta ove sezone to što konstante nema. Igrao je 20 minuta i uz skroman napadački učinak dodao četiri skoka i dvije asistencije. Najefikasniji u njegovoj momčadi bio je Johnson sa 17 poena, a najefikasniji na utakmici bio je Walker s 28. Hornetsi su sad na omjeru 29-26 i suvereno koračaju prema doigravanju, od kojeg se Brooklyn (15-41) davno oprostio.

Orlando našeg Hezonje možda još ima šanse jer unatoč domaćem porazu od Indiane (102:105) imaju omjer 24-30 i barem dobre teoretske šanse da uđu među najboljih osam na istoku. Imali bi možda i bolji omjer da Hezonja nije ostao bez učinka. Da je bar zabio koliko i Bogdanović, Magic bi imao egal. No ne treba se baviti "što bi bilo kad bi bilo" pričama jer tako je kako je. Najefikasniji u njegovoj momčadi bio je Fournier s 23 poena, a kod gostiju Elis s 21 poenom. Pacersi su sad na omjeru 30-25 i drže peto mjesto Istočne konferencije.

No priča večeri svakako je Anthony Davis, koji je zabio  59 i skočio 20 puta u gostujućoj pobjedi Pelicansa protiv Pistonsa (111:106). Bio je nezaustavljiv i ne čudi što je oborio svoj vlastiti rekord. Također, dominacija koju je pokazao bila mu je predviđana prije početka sezone, a zbog toga se New Orleans i tretirao kao pritajeni favorit na Zapadu. Nažalost, čak su i uz ovaj uspjeh tek na 22-33 omjeru i daleko od osmog mjesta koje trenutno s 28-28 drži Houston.

U cijeloj sinoćnoj NBA predstavi ne treba zaboraviti Dirka Nowitzkog jer veliki Nijemac uspio je u svojoj 18. sezoni preći brojku od 29 tisuća ubačenih koševa, što je prije njega uspjelo tek Kareemu Abdulu Jabbaru, Karlu Maloneu, Kobeu Bryantu, Michaelu Jordanu i Wiltu Chamberlainu.

Njegov Dallas je pobijedio najslabiju momčad lige Philadelphia 76ers 129:103, a Nowitzki je zabio ukupno 18 poena. Najefikasniji ipak nije bio, tu čast imao je Matthews (21). Okafor je pak imao tu čast da si "nabilda" statistiku u situaciji kad je za njegovu momčad odavno sezona gotova. Postigao je 31 poen i skočio osam puta.

REZULTATI:

Detroit Pistons - New Orleans Pelicans 106:111
Oklahoma City Thunder - Cleveland Cavaliers 92:115
Denver Nuggets - Boston Celtics 101:121
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 111:118
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 96:104
Orlando Magic - Indiana Pacers 102:105
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 98:85
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 129:103
Chicago Bulls - LA Lakers 126:115
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 115:111

>> Konačno pobjeda New Yorka, Rudež bez učinka u porazu Minnesote

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije