Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Marin Čilić redao pogrešku za pogreškom i vratio Belgiju u igru

Marin Čilić
Reuters/PIXSELL
06.03.2016.
u 17:22

Završilo je 6:4, 6:4, 3:6, 7:5 za Davida Goffina

Marin Čilić nije uspio pobijediti 16. igrača svijeta Davida Goffina u četvrtom susretu prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa. Belgijac je pobijedio 6:4, 6:4, 3:6, 7:5 za tri sata i osam minuta.

Naš najbolji tenisač sigurno će željeti što prije zaboraviti na ovaj meč, u kojem je previše griješio i dao priliku protivniku pobijediti mnogo lakše no što je trebao. Izgubio je ukupno pet servisa u ovom dvoboju i nejasna je ta dekoncentracija koja ga je "krasila" kroz ova tri sata.

Izgubio je odmah prvi servis meča, da bi ga vratio i nije na tom "valu" ostao već se tenisač iz Belgije nametnuo te zapravo prva dva seta vodio glavnu riječ. Dok ga nije dostigao umor...

Tu se vidjela prilika jer Goffin se mučio pet setova protiv Ćorića, zatim je igrao parove i potom ovaj meč. Iskoristio je to Čilić, "šetao" protivnika s jedne na drugu stranu, kratio udarce i pokušavao igrati na kartu svježine. Ali svježina ne znači ništa ako se previše griješi i to se pokazalo u petom setu.

Servirao je za meč Goffin kod 5:4, ali se Čilić spasio i izjednačio, zatim pritisnuo te se sve činilo kao set u smjeru našeg tenisača. Velika zabluda, "pogubio" se kod 5:6 Marin i opisao na najbolji mogući način ovaj meč - dvostrukom pogreškom kod meč lopte belgijskog tenisača.

Sad Hrvatskoj treba pobjeda Borne Ćorića kako bi izborila drugo kolo i gostovanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

>> Ćorić dostigao 0:2, ali Goffin je slavio za izjednačenje

Komentara 22

DU
Deleted user
19:51 06.03.2016.

Ajmooooo Borna i Viktore u cetvrtfinale!

BI
bijeliptic
19:03 06.03.2016.

što ga silom guraju - kad nije ni spreman psihički ni kondicijski a pogotovo tehnički-

RS
rasta sev
17:43 06.03.2016.

Kada igrač nije u formi ne treba ga stavljati u ekipu, jednostavno i učinkovito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije