Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Krajan:

U sljedećih nekoliko godina sigurno ćemo se boriti za naslov

Željko Krajan
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
09.03.2015.
u 16:47

- Momcima ne mogu zamjeriti ništa. Delić je odigrao dobar meč, pružio je svoj maksimum, ali protiv Novaka se nije moglo više - kaže Krajan

U ovakvoj situaciji, i s ovakvim suparnikom, više se nije moglo. Bez trojice od četvorice najboljih tenisača (Čilića, Karlovića i Dodiga), Hrvatska se u Davisovu kupu nije mogla ravnopravno nositi sa Srbijom u Kraljevu. Pobjednik je odlučen već nakon drugog dana i susreta parova, no mjesta nekom velikom nezadovoljstvu i rezignaciji nema.

Grčevi su učinili svoje

– Momcima ne mogu zamjeriti ništa. Delić je odigrao dobar meč, pružio je svoj maksimum, ali protiv Novaka se nije moglo više. Dokazao je da je najbolji tenisač na svijetu u ovom trenutku, izvrsno je servirao i nije Mati dao nikakvu šansu. Slično je bilo i u paru, Đoković i Zimonjić su bili prejaki za Draganju i Škugora. Borna je počeo odlično protiv Troickoga, dominirao je u prva dva seta, nadigrao suparnika, pogotovo taktički i, nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Grčevi su učinili svoje, ali Borna se brzo oporavlja. Već u utorak ga čeka prvo kolo kvalifikacija u Indian Wellsu i vjerujem da će biti spreman – kaže izbornik hrvatske vrste Željko Krajan (36).

No, kako je on i Bornin trener, zanimalo nas je kako vidi aktualni trenutak svoga pulena.

– Borna se nalazi u procesu etabliranja u svjetskom tenisu. Sve je to prilično novo za njega, i suparnici i turniri, i ne može se očekivati da baš u svakom meču ostvari katkada i nerealna očekivanja. Borna mora biti strpljiv, a i mi svi s njim – napomenuo je Krajan.

Bez obzira na poraz u Kraljevu, hrvatska vrsta po općem sudu ima sjajnu perspektivu?

– Pa, eto stalno nas prati taj peh, u sastavu ili nema Čilića ili nema Dodiga ili obojice, kao ovdje u Kraljevu, nikako da zaigramo kompletni. No, dugoročno gledano, imamo veliki potencijal. S Čilićem koji je ipak još mlad, s Dodigom, i s ovim mlađim dečkima, Ćorićem, Delićem i Draganjom, bit ćemo jako opasni. Nikome neće biti drago sučeliti se s nama.

Iz prijašnjih razgovora shvatili smo da je Krajanova životna misija (u sportskom smislu) da Hrvatsku još jednom dovede na svjetski tron, tamo gdje je s Nikolom Pilićem bila 2005. godine.

Važan je ždrijeb

– To je moj veliki cilj i mislim da bi se to moglo dogoditi u sljedećih nekoliko godina. Naravno, puno toga ovisi i o ždrijebu, ove godine nas baš nije pomazio.

Neke stvari moraju se poklopiti, treba imati i malo sreće, ali ja mislim da mi to možemo, a meni bi bila velika čast da kao izbornik budem član te pobjedničke reprezentacije – istaknuo je Krajan kojega prijatelji zovu jednostavno Željac.

Hrvatska će u rujnu igrati za ostanak u elitnom razredu Davisova kupa, a ime sljedećeg suparnika doznat ćemo tek u srpnju. Uz našu vrstu, u bubnju će biti i preostalih sedam poraženih reprezentacija u prvom kolu Svjetske skupine te osam reprezentacija iz zonskih natjecanja u Prvoj skupini. Za sada je Hrvatska u poziciji da bude među osam nositelja u kvalifikacijama, što bi bitno olakšalo borbu za ostanak u Svjetskoj skupini.

– Nadamo se da ćemo konačno imati dobar ždrijeb, da nećemo dobiti najtežeg mogućeg suparnika, kako nam se često događalo. Da budemo domaćini (u posljednjih osam mečeva čak sedam smo odigrali u gostima – op. a.) i da nam se jednom odazovu svi igrači koje pozovem.

Dobro, Karlović se već oprostio od reprezentacije, ali na Dodiga računam već za sljedeći meč i velika je šteta što ga nije bilo u Kraljevu – zaključio je Krajan.

>> Hrvatska u Kraljevu doživjela drugi najveći poraz: 'Srbija je bila prejaka'

Komentara 1

01
011sale
16:57 09.03.2015.

Samo se tešite i zavaravajte sami sebe. U tome ste najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije