Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale PH

Dario Šarić: Kod Cibone se vidi trenerova ruka!

Cibona - Zadar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
28.04.2017.
u 10:54

Cibonini prekaljeni veterani su nas školovali pokazavši da su momčad s najviše karaktera u A-1 ligi, priznao je trener Zadra Naglić

Premda se nakon 11 uzastopnih pobjeda činilo da bi Zadar mogao prekinut svoj šestogodišnji zagrebački post protiv Cibone, to se niti sinoć nije dogodilo. Štoviše, iako s puno veterana Cibona je s lakoćom nadigrala goste (95:81) za koje se pretpostavljalo da imaju veće energetske rezerve.
 Tome se nadao i Zadrov trener Aramis Naglić pa je po svršetku utakmice razočarano zborio:


Momčad s karakterom

- Cibosi su mojim igračima pokazali što je doigravanje i kako se ono igra, a mi to ne znamo jer za to nismo imali niti puno prilika. Na našu žalost, u otvaranju utakmice nismo postojali pa je to bilo “šamaranje”. Štoviše, Cibonini prekaljeni veterani su nas školovali i pokazali da su momčad s najviše karaktera u A-1 ligi. Uostalom, Žora je najbolji centar ove naše lige, a Reynolds najbolji razigravač. 


A upravo su ta dvojica igrača, uz Šakića, bili najbolji pojedinci susreta. Žora je s 26 koševa, 10 skokova i četiri asistencije bio igrač utakmice, a centarsku učinkovitost Zagrepčana prisnažio je i krilni-centar Šakić (19 koševa, 10 skokova, 5 asistencija). Reynolds je ubacio 19 koševa (četiri trice), vrlo veliki defenzivni doprinos dali su Joksimović (13 koševa) i Bošnjak (10 koševa), a svi spomenuti igrači sudjelovali su i u kreaciji otvorenih situacija pa su cibosi završili utakmicu s čak 24 asistencije.

Uživao u Ciboninoj igri - Dario Šarić u društvu s djevojkom Karlom
Foto: Goran Stanzl/PIXSEL


A takvoj Ciboni obradovao se i Dario Šarić koji je, unatoč tome što je klub napustio još prije tri sezone, doživio ovacije od Smogovaca, ali i scene obožavanja od strane zagrebačkih klinaca koji su pohrlili po zajedničku fotografiju s mogućim NBA novakom sezone. 


- Gušt mi je bio gledati originalni hrvatski derbi i mogu reći da sam uživao u Ciboninoj igri u prvom poluvremenu kojeg je dobila 51:30. Tu se vidi ruka trenera, napad im je fluidan i raznovrstan pri čemu se vidi da individualnom kvalitetom prednjače Reynolds, Šakić i Žorić. Premda sam u ovoj seriji navijač svog bivšeg kluba Cibone, priželjkivao sam tjesniju utakmicu. 


Pobjeda, i to uvjerljiva, u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja poprilično je rasteretila cibose što je ustvrdio i njihov trener Damir Mulaomerović:


Vidjela se razlika u energiji

- Prva je uvijek najteža, a ja bih rekao možda i najvažnija jer nas je dovela u priliku da seriju pokušamo završiti već u Zadru. 
Tome će se usprotiviti Zadrani, pa tako i njihov srpski centar Ivan Marinković:

- Ovo kako smo mi ušli u ovaj susret u doigravanju je nedopustivo. Vidjela se velika razlika u energiji i agresivnosti. Ne želimo sezonu završiti porazom kod kuće.
Ne žele to niti tornadovci koji su u 35. minuti (kod 80:68) poslati kući zbog pirotehnike na tribinama Draženova doma.

A za izboriti majstoricu puno više moraju dati oslonci Zadrove igre kao što su razigravač Vladović (8 koševa, 3 asistencije), krilo Ramljak (bez koša) pa i krilni-centar Barać (12 koševa) te šuter Kovačević (šut iz igre 2-8).     

Komentara 3

JA
jadre
13:21 28.04.2017.

...e Brajdiću...vrh...novinarstva..je spomenuti.....loše...i ne prepoznatljive...igrače a momka koji izgara na terenu i najboljeg Zadarskog strijelca..Mislava Brzoju.....preskočiti....tim više što momak nastupa nezaliječen od ozljede......

Avatar rubinet
rubinet
12:16 28.04.2017.

žorić prvi centar lige?

Avatar links
links
09:12 29.04.2017.

Nagliću, spremi ekipu i ne traži alibi u glupostima, Cibona je prosječna ekipa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije